News Flash:

Am facut cea mai buna prajitura de post - Cu mere si scortisoara - Consistenta si dulce, exact pe placul alor mei

28 Martie 2017
15157 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
250 gr margarina la pachet
8 linguri apa
8 linguri ulei
8 linguri zahar
600 gr faina
1 lingurita bicarbonat
2-3 linguri zeama de lamaie
2 lingurite vanilie

Pentru umplutura:
2 kg mere
2-3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
2 linguri ulei
zahar pudra

Citeste si despre Placinta frageda cu branza si lamaie

Mod de preparare:

Aluat:
Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta, amestecam. Bicarbonatul il stingem cu zeama de lamaie, il punem peste compozitia de mai sus. Adaugam vanilia, restul de faina si framantam cu mana. Vom obtine un aluat omogen, nelipicios si usor de modelat. Il invelim in folie si il dam 30 de minute la frigider.

Umplutura:
Curatam merele si le trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita, punem uleiul, merele pe care le stoarcem putin intre maini si zaharul. Punem cratita pe foc, amestecam si inabusim merele 8-10 minute. Cand este gata umplutura, o tragem de pe foc, punem scortisoara si amestecam. Lasam sa se raceasca. Scoatem aluatul de la frigider, il impartim in 3 bucati egale. Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de groasa. Ungem cu margarina si tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Punem prima foaie, o intepam cu furculita din loc in loc, punem si jumatate din mere, le nivelam. Intindem iar o foaie, o punem peste mere si o intepam, punem restul de mere, apoi iar o foaie intepata cu furculita. Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

O portionam si servim. Ce ramane, o acoperim cu folie alimentara pentru a se pastra frageda.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura post prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016407 (s)