Magazin

Am dat jos 10 kg in 10 zile. O aplic mereu inaintea unui eveniment important din viata mea si ti-o recomand si tie

Publicat: 15 apr. 2017
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Am dat jos 10 kg in 10 zile. O aplic mereu inaintea unui eveniment important din viata mea si ti-o recomand si tie
1

Cand urmati aceasta dieta-minune, bazata pe hrisca si kefir, puteti pierde pana la 10 kilograme 10 zile! Insa, atentie, aceasta este extrem de stricta si necesita multa ambitie, insa pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, este o cura foarte buna si pentru detoxifierea organismului.

Hrisca este una dintre cele mai sanatoase si benefice seminte, fiind plina de potasiu, iod, fosfor, fier si vitamine. Nutritionistii recomanda includerea hristii in dieta personala ca parte a unui stil de viata sanatos. De asemenea, hrisca este benefica pentru cei ce au tensiune arteriala ridicata si diverse boli de ficat. Curata corpul, iar vitaminele si celelalte substante ce le contine intaresc unghiile si parul, conferindu-le vitalitate si forta si incetineste imbatranirea pielii. In plus, kefirul este si el bogat in calciu, proteine si vitamine si ajuta la detoxifierea organismului. Meniul dietei este foarte simplu. Puteti consuma pasat de hrisca atat cat doriti si cat aveti nevoie sa va simtiti satul. Puteti bea maxim un litru de kefir pe zi, iar acesta trebuie sa fie cu grasime de maxim 1%. Il poti consuma fie odata cu cu pasatul de hrisca, fie ca o gustare separata. In plus, va trebui sa renuntati complet la zahar, sare, condimente sau diferite sosuri si arome.

Citeste si Salata de hrisca cu patrunjel

Cum se pregateste pasatul de hrisca? O cana de hrisca este suficienta pentru o zi intreaga. In seara de dinainte, trebuie sa curatati hrisca de impuritati si sa turnati apa clocotita peste ea (1 pahar de hrisca necesita 1,5 cani de apa). Pe parcursul noptii hrisca va absorbi apa, iar dimineata va fi gata de mancat fara a fi gatita. Este cel mai bine sa beti kefirul cu o jumatate de ora dupa ce terminati hrisca, dar daca va este greu sa consumati hrisca fara nimic, puteti amesteca hrisca cu kefirul – nu va afecta dieta.

Citeste si Salata de hrisca cu castraveti

De asemenea, trebuie sa bei cel putin 1,5 litri de apa zilnic. Si nu mai mult de o ceasca de cafea pe zi, fara strop de zahar. In rest, ceaiurile din plante sunt chiar recomandate in aceasta perioada. Ultima masa trebuie luata cu 4-5 ore inainte de a merge la culcare. Atunci cand nu mai suporti aceleasi doua alimente zi de zi, poti face si o mica exceptie si sa adaugi in pasatul de hrisca niste fructe uscate sau cateva felii de mar. Daca doriti sa nu revina kilogramele pierdute, ar trebui sa evitati consumul excesiv de alimente grase sau dulci timp de cel putin o saptamana dupa terminarea dietei.

Avantajele si dezavantajele dietei

Cel mai mare avantaj il reprezinta clar rezultatele dietei cu hrisca, deoarece puteti pierde 6-10 kilograme in doar 10 zile. In plus, hrisca si kefirul sunt ambele foarte nutritive si pline de minerale si vitamine.
Insa, acest tip de alimentatie nu este echilibrat si corpul nu primeste toate alimentele de care are nevoie, deci ar trebui sa consultati un specialist inainte de a decide sa urmati aceasta dieta. Pe langa aceasta, dupa ce terminati dieta, nu veti vrea sa mai vedeti hrisa si kefir pentru o perioada buna de timp.

Sursa: libertatea 

Comentarii
Adauga un comentariu