News Flash:

Am avut acasa niste cartofi si carne tocata, le-am pus intr-o forma de tort si am pregatit o mancare de senzatie

9 Ianuarie 2018
2294 Vizualizari | 0 Comentarii

Din cartofi si carne tocata puteti pregati o mancare minunata si foarte satioasa! Azi va aratam ca nu doar deserturi puteti pregati in forma de tort! Puteti adauga, dupa preferinte, chili sau alte condimente.

Ingrediente:

  • 200 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri smantana
  • 150 ml apa
  • 50 g cascaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde

Citeste si Cum pastrezi carnea de porc proaspata si sanatoasa, fara congelare, pana la vara? Iata metoda furata de la bunica

Mod de preparare:

Curatam ceapa si morcovul il dam pe razatoare. Curatam cartofi si ii taiem in rondele. Ceapa si morcovul le prajim in ulei incins, apoi le lasam sa se raceasca. Se pot folosi si cartofi intregi, dar terebuie sa fie cat mai mici. Daca optati pentru cartofi intregi atunci trebuie sa-i fierbeti putin. Adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam cu oul. Formam bilute din carne si le punem intr-o forma de tort unsa cu ulei, apoi de jur imprejur asezam si rondelele de cartofi. Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.

Citeste si Reteta mamei, cu care nu gresesc niciodata - Parjoale de post cu ciuperci - Au un gust uimitor - Nici nu-ti dai seama ca nu contin absolut deloc carne

Amestecam smantana cu apa, punem sare si piper, apoi turnam sosul peste carne si cartofi si mai lasam 30 de minute la cuptor. Cu 5 minute inainte sa fie gata, presaram cu cascaval ras si patrunjel verde. Va puteti folosi imaginatia pentru asezarea in tava.

preluat de pe suntgospodina

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1761 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013882 (s)