News Flash:

Am aflat secretul celei mai delicioase retete - Musaca greceasca - Cum o faci ca sa fie foarte buna

18 Iulie 2017
11391 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru umplutura:
1 kg carne de vita, porc sau amestec
3 cepe
3 catei de usturoi
400g rosii cuburi sau 2 linguri bulion
3 linguri ulei
150ml vin alb
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
½ lingurita piper macinat
½ lingurita cimbru
½ lingurita oregano
½ lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita patrunjel uscat
½ lingurita marar uscat

Citeste si Cea mai buna musaca de post se prepara doar asa

Pentru straturi:
2 vinete mari
2 cartofi mari
3 linguri branza rasa
100ml ulei pentru prajit
1 lingurita sare

Pentru sosul bechamel:
70 g unt
2 linguri faina
250 ml iaurt sau lapte
3 linguri branza rasa
2 oua
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

In primul rand ne ocupam de vinete, le spalam si le taiem felii groase de 1cm, apoi le pudram cu sare si le punem intr-o sita sa se scurga de zeama amara.
Acum preparam sosul bechamel pe care eu o sa-l fac cu iaurt deoarece imi place mai mult decat cel cu lapte. Intr-o tigaie am topit untul si am adaugat faina amestecand continuu.
Am tinut faina 1 minut pe foc apoi am turnat iaurtul si am amestecat pana cand sosul s-a legat, am pus branza rasa pe razatoarea fina, iar dupa inca un minut am oprit focul.
Sos bechamel preparare reteta,

Cand compozitia s-a mai racit am adaugat 2 oua si am amestecat bine. In poze o sa se vada branza rasa mare, cel mai bine este sa fie rasa fin iar compozitia finala trebuie sa semene cu o ciulama.
Acum pregatim umplutura pentru musaca sau sosul de carne. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim la inceput ceapa cu un praf de sare, cand ceapa devine sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam.
Cand carnea isi schimba culoarea punem condimentele, rosiile si vinul, fierbem aproximativ 30 minute sau pana cand compozitia este consistenta, carnea facuta si fara zeama. Eu am folosit bulion pentru a prepara mai repede, dar rosiile dau un gust mai bun.
O sa iasa o umplutura de carne foarte aromata si gustoasa. Daca se pune pasta de tomate in loc de rosii atunci se picura si putina apa (50 ml).

Citeste si Cu acest pranz le-am potolit foamea mofturosilor din casa - Musaca cu cartofi si carne

Acum pregatim straturile care vor fi 2 de vinete si unul de cartofi. Curatam cartofii si ii taiem felii apoi ii prajim la tigaie pana prind culoare. La fel procedam si cu feliile de vinete pe care le scurgem mai intai de zeama apoi le frigem la tigaie. Scoatem totul pe servetele sa soarba surplusul de ulei.

Asezam intr-o craticioara sau tava de cuptor in primul rand un strat de vinete prajite, apoi rasturnam jumatate din compozitia de carne si nivelam frumos.
Peste stratul de carne punem un strat de cartofi prajiti apoi restul de carne si terminam cu ultimul strat tot de vinete.
Turnam sosul bechamel deasupra si il intindem peste tot apoi presaram branza rasa.

Dam tava la cuptor pentru 60 minute la 180 grade, la final mai putem presara putin cascaval deasupra.
O lasam 30 minute sa se mai raceasca si pentru a o putea taia mai bine, servim musacaua calda sau rece cu salata, iaurt, muraturi, castraveti si gogosari murati.

Reteta de musaca greceasca ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piper macinat cartofi lapte craticioara cuptor gogosari murati
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1524 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023561 (s)