News Flash:

Aluat pentru blat de pizza

12 August 2014
1621 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

180 g faina alba
½ pliculet de drojdie uscata
130 ml apa calduta
un praf de zahar
2 linguri ulei masline
un praf de sare

Mod de preparare:

Cerne faina impreuna cu sarea. Formeaza o gaura in mijlocul ei, unde  vei turna amestecul cu drojdie.
Pune drojdia, uleiul de masline si zaharul in apa calduta si lasa-le asa timp de 5 minute. Toarna amestecul in bolul cu faina si incepe sa incorporezi cu o fruculita, treptat, faina in lichid. Cand aluatul devine greu de manevrat cu furculita, scoate-l pe blatul tapetat cu faina si framanta pana cand obtii un aluat neted si elastic.

Pune-l intr-un bol tapetat cu faina, acopera-l bine cu un prosop si ai rabdare sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul. Il scoti din nou pe blat si il framanti putin, cat sa scoti din el aerul. Il intinzi/aplatizezi usor cu mana si tragi de el cat sa formezi un disc gros. Pudrezi masa cu faina si il intinzi cu un sucitor formand un disc de aluat de 0.5cm grosime in dimensiunea dorita.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat pizza retete aluat retete pizza retete italiene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1789 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030300 (s)