News Flash:

Altfel de placinta cu mere

10 Ianuarie 2014
2010 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

cateva mere spalate si taiate cuburi dreptunghiulare (preferabil sa aiba dimensiuni similare)
1 lingurita scortisoara pudra
1 pachet foi de placinta
putin ulei pentru uns foile
sfoara de bucatarie, pentru legat bomboanele

Mod de preparare:

Se pudreaza cuburile de mar cu scortisoara. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.
Se plaseaza cate un cub de mar pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de mar, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de mar infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de mar. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece 30 minute. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 5-7 minute, cu mare atentie, sa nu se coaca prea mult, iar marul sa “explodeze”.

Se scoate tava cu bomboane  din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in platou. Se pudreaza cu zahar.  Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Bomboane cu mere recomandate de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

scortisoara pudra scortisoara cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031311 (s)