News Flash:

Alivanca stramoseasca

20 Aprilie 2011
1619 Vizualizari | 0 Comentarii
Alivanca stramoseasca
Ingrediente: Malai 500 g lapte 1 l lapte batut 1 l unt 150 g frunze de varza dulce sare Mod de preparare: Este reteta alivancelor ce se mancau acum 300 de ani in Moldova si Bucovina. Malaiul se opareste cu lapte dulce. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu laptele batut. Se toarna pe deasupra 100 g unt topit si sare si se amesteca bine. Se ung cu unt un numar de zece frunze de varza, se asaza peste aceste frunze alivanca, se acopera cu alte frunze de varza, se turtesc cu mana astfel ca alivancele sa nu fie mai groase de 2 cm. Se coc la cuptor, se despacheteaza si se mananca cu smantana, branza si smantana sau cu jumari de oua.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1282 viz    0 com
7675 viz    0 com
5664 viz    0 com
1189 viz    0 com
2145 viz    0 com
3198 viz    0 com
1347 viz    0 com
1866 viz    0 com
4335 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019232 (s)