News Flash:

Alimentul minune recomandat de nutritionisti, care inlocuieste carnea. In Antichitate era folosit ca medicament

14 Martie 2019
811 Vizualizari | 0 Comentarii

Nautul, alimentul minune recomandat de nutritionisti este folosit inca din antichitate si  inlocuieste cu succes carnea. Boabele de naut tin de foame, imbunatatesc digestia si curata vasele de sange de colesterolul rau. Bogat in minerale, nautul are un rol important in eliminarea conservantilor din organism, contine 24% proteine, saruri minerale, vitamina E si complexul de vitamine B.

Cu un procent consistent de hidrati de carbon (67,8%) si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuieste carnea, fiind ideal daca vreti sa renuntati la acest aliment sau sa il consumati mai rar.

150 de grame asigura 80% din necesarul de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine. Cuprul, fosforul, calciul si fierul sunt alte elemente pe care ni le ofera nautul. Fierul din boabele nautului ne da energie, iar continutul de triptofan contribuie la terapia insomniilor.

Dieta cu naut normalizeaza tranzitul intestinal, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza somnul si previne diferite forme de cancer. O cura cu naut este indicata si celor care sufera de diabet, pentru ca indexul glicemic este foarte scazut, ceea ce presupune o digestie usoara a carbohidratilor si asigura scaderea si cresterea lenta a nivelului de zahar din sange, ajutand la o energizare mai eficienta a organismului si la controlul apetitului. Astfel, nautul previne cresterea prea rapida a nivelului de zahar din sange imediat dupa masa, fiind de folos persoanelor hipoglicemice.

Nautul este in acelasi timp diuretic, antiseptic urinar, vermifug, fiind recomandat in oligurie, litiaza urinara, digestie lenta, stari congestive ale ficatului, astenii, activitati care necesita efort fizic. Nautul prajit si macinat are un efect puternic asupra aparatului digestiv si a sistemului nervos. Bautura preparata din aceasta pulbere poate substitui cafeaua, putand fi consumata si de copii, pentru ca le sporeste  pofta de mancare.

 Cele mai cunoscute preparate culinare pe baza de naut sunt cele arabe: couscous (cu boabe intregi), humus (piure), falafel (piure de naut prajit). In diferite colturi ale lumii, faina de naut se foloseste pentru produsele de panificatie.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii naut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013650 (s)