News Flash:

Alimentele pe care sa nu le pui niciodata in blender

5 Septembrie 2018
687 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Pentru prepararea unei mese rapide si sanatoase, blenderul este un ajutor la indemana insa, exista o lista de produse pe care nu trebuie sa le pui niciodata in blender. Tu stii care sunt acestea? Nu turna niciodata in blender supa clocotita, ceai sau apa fierbinte. Dupa ce pui capacul, aburii fierbinti pot sparge vasul, mai ales daca este din plastic. Din acest motiv, este recomandat sa lasi lichidul sa se raceasca cel putin 5 minute pana sa o dai prin blender.

Aromele puternice de usturoi, ceapa, hrean, ghimbir si alte condimente iuti se vor imprima in piesele din plastic si din cauciuc ale blenderului. Daca iti place sa iti pregatesti tot felul de smoothie sau shake-uri cu frunze proaspete de salata sau spanac, nu le pune niciodata in blender la temperatura camerei. Vor capata o culoare neplacuta, maronie, de frunze vestede. Este mult mai bine sa le tii 15 minute la congelator inainte si apoi sa le zdrobesti la blender.
Nu folosi blenderul pentru usturoi sau ceapa. Aromele puternice de usturoi, ceapa, hrean, ghimbir si alte condimente iuti se vor imprima in piesele din plastic si din cauciuc ale blenderului. Pe viitor, este posibil ca sucurile tale de fructe sa aiba si un iz usor de usturoi, care va fi foarte neplacut.

Nuci si boabe de cafea
Nucile sau boabele de cafea vor toci lamele si pot suprasolicita motorul. Totodata, cafeaua va fi maruntita in granule de marimi diferite, care ar putea afecta aroma.

Fructe inghetate
Poti face smoothie-uri delicioase cu fructe inghetate, insa daca le lasi sa se dezghete partial. Altfel, te vei alege cu un smoothie apos si cu un gust mai putin placut. Mai mult, cuburile de gheata pot fi prea dure pentru a fi zdrobite, fructele inghetate pot ramane bucati, iar lamele pot avea de suferit

Salata, spanac sau rucola
Daca iti place sa iti pregatesti tot felul de smoothie sau shake-uri cu frunze proaspete de salata sau spanac, nu le pune niciodata in blender la temperatura camerei. Vor capata o culoare neplacuta, maronie, de frunze vestede. Este mult mai bine sa le tii 15 minute la congelator inainte si apoi sa le zdrobesti la blender.

Legume deshidratate
Evita sa pui rosiile uscate sau alte legume deshidratate in blender. Sunt tari si elastice si se vor agata de cutit, ramanand blocate acolo. Este bine sa le inmoi mai intai in apa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015975 (s)