News Flash:

Alimente pe care nu ar trebui sa le consumi crude. Rosiile si merele sunt pe lista

20 Iunie 2019
789 Vizualizari | 0 Comentarii

Te-ai fi gandit vreodata ca rosiile pe care le consumi crude pot fi periculoase? Sau merele? Ei bine, se pare ca exista cateva alimente care te pot imbolnavi atunci cand le consumi fara sa le gatesti inainte. Iata cinci dintre cele mai surprinzatoare. Iata o lista cu cinci alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata crude:

1. Laptele
Laptele proaspat are nenumarate beneficii, insa proaspat nu inseamna si crud. Laptele nepasteurizat sau nefiert poate contine bacterii si germeni periculosi, ce te pot imbolnavi si pot provoca infectii grave, precum salmonella, listeria sau E-coli.

2. Ouale
Desi locuitorii din tari precum Japonia sau Coreea se consuma oua crude, specialistii va sfatuiesc sa nu faceti asta. Exista un mit potrivit caruia ouale crude sunt o optiune mai sanatoasa, insa studiile arata contrariul. Absorbtia de proteine este mai mare in cazul oualor gatite. Totofata, ouale crude pot aduce si infectii cu salmonella.

3. Mere
Se spune ca un mar pe zi te tine departe de cabinetul medicului, insa trebuie sa ai grija atunci cand mananci mere. Evita sa mesteci semintele deoarece acestea contin amigdalin, un compus chimic ce contine cianura. Cotoarele a aproximativ 40 de mere contin doza letala, asadar e putin probabil sa patesti ceva. E bine insa sa previi!

4. Caju
Nucile sau alunele caju sunt o gustare sanatoasa, care reduc colesterolul rau, riscul de a face un atac de cord si ajuta la mentinerea greutatii sub control. Pe de alta parte, atunci cand sunt consumate crude, aceste alune contin o substanta toxica, urusiol, ce se mai gaseste si in iedera otravitoare si in coaja fructului de mango.

5. Rosiile
Surprinzator, pe aceasta lista se gasesc si rosiile. Desi sunt consumate crude, mai ales pe timpul verii, un studiu realizat de Universitatea Cornell arata ca atunci cand sunt gatite, cantitatea de antioxidanti este mai mare. Asadar, pentru a beneficia la maxim de proprietatile lor, rosiile ar trebui gatite inainte de a le consuma. Totodata, rosiile se gasesc pe locul zece in topul alimentelor cu pesticide. Asadar, asigurati-va ca le spalati bine inainte de a le manca.

Pe lista alimentelor ce nu ar trebui consumate crude se mai regasesc si: ciupercile, cartofii, kale, faina sau germenii de grau.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

curiozitati alimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1590 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013728 (s)