News Flash:

Alimente cu care faci mancare, dar care te pot imbolnavi!

16 Aprilie 2013
1729 Vizualizari | 0 Comentarii
Foarte multe alimente si-au capatat pe nedrept o reputatie proasta, in timp ce altele par sanatoase, insa te pot imbolnavi fara sa stii. Pentru a evita confuziile care sa te determine sa faci inlocuiri alimentare nocive pentru organism, afla care sunt substituirile de produse care iti fac mai mult rau, decat bine.

1. Margarina in loc de unt. Dilema privind alegerea margarinei, in locul untului naste multe controverse. Cel din urma este considerat nociv pentru sanatate, din cauza cantitatii mari de grasimi saturate pe care le contine. Margarina, pe de alta parte, prezinta un nivel periculos de grasimi trans, care afecteaza direct sanatatea inimii si cauzeaza irascibilitate si agresivitate, potrivit unor studii.
In plus, margarina contine aditivi si coloranti (care ii transforma nuanta initiala de gri in galbenul tipic), pe cand untul este un produs mai natural. Asadar, consuma in cantitati mici untul si inlocuieste-l cu ulei de masline (acolo unde poti).

2. Batoane de cereale in loc de ciocolata. Multe persoane cred ca daca isi satisfac pofta de dulce cu batoane de cereale, in loc sa manance ciocolata, isi pastreaza silueta si sanatatea intacte. In realitate, batoanele de cereale sunt pline de zahar si sirop de porumb, au un nivel ridicat de grasimi si furnizeaza tot la fel de multe calorii ca orice desert dulce.
In contrast, ciocolata poate sa aiba un efect pozitiv asupra organismului, de la stimularea cerebrala, pana la energizare si inducerea starii de bunadispozitie. 2-3 patratele de ciocolata sunt mult mai sanatoase decat un baton de cereale!

3. Fructoza in loc de glucoza. Fructoza (zaharul din fructe) este de regula considerata a fi un indulcitor sanatos, intrucat nu creste nivelul glicemiei din sange. Studiile spun, insa, altceva: fructoza, consumata in exces, poate declansa afectiuni renale si hepatice si creste predispozitia spre obezitate (transformandu-se in grasime mai repede decat alte zaharuri).
Pe de alta parte, glucoza ajuta creierul sa perceapa mai usor senzatia de satietate si nu participa la declansarea niciunei afectiuni.

4. Sucul dietetic in loc de sucul acidulat dulce. Credeai ca sucul dietetic, asa-zis "light" cu "zero zahar" este bun pentru forma ta fizica? Gresit! Indulcitorii artificiali folositi in aceste sucuri cresc apetitul alimentar, inhiba receptorii creierului care iti dau senzatia de satietate si te determina sa mananci mai mult. Sucurile din fructe, naturale, sunt singura optiune sanatoasa in acest caz!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1722 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026515 (s)