News Flash:

Alimente care nu au ce cauta in frigider niciodata! Chiar acum scoate-le

9 August 2017
4707 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu toate ca multe gospodine au tendinta sa puna in frigider o sumedenie de alimente, in realitate este important sa se faca o selectie atunci cand vine vorba despre pastrarea lor la temperaturi mai reduse. Asta deoarece pastrarea la rece a unui aliment ii poate mari durata de viata, dar la ce poate folosi aceasta prelungire a vietii unui fruct sau a unei legume daca acesta nu se mai poate manca dupa racire, se intreaba jurnalistii de la santemagazine.fr.  Mai mult decat atat, unele alimente isi schimba gustul atat de mult dupa ce au fost tinute la rece incat mai apoi nu merita sa fie consumate.

Cartofii devin granulosi
Cartofii nu se pun in niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.

Ceapa mucegaieste
Este foarte important sa nu depozitezi ceapa In frigider, pentru ca frigul o Inmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.

Painea se intareste
Ca sa-i prelungessti valabilitatea, nu tine painea in frigider. Este o solutie, intr-adevar, dar nu cea mai buna, deoarece isi pierde din fragezime. Daca totusi vrei sa ii prelungeti viata, infasoara painea intr-o bucata de panza sau prosop.

Citeste si Ce se intampla cu tine daca mananci rosii in fiecare zi. O sa-ti para rau ca nu ai facut asa pana acum

Usturoiul
Credeti sau nu, plasarea usturoiului in frigider ii va provoca, de fapt, inmugurirea. De aemenea, s-ar putea sa mucegaiasca si chiar sa capete o textura cauciucata. In plus, in interiorul frigiderului, aspectul usturoiului se va schimba foarte putin. Aceasta inseamna ca nu vei putea sa-ti dai seama daca mai poate fi consumat doar in momentul in care vei dori sa il cureti.

Bananele putrezesc
Bananele isi pastreaza mai bine sustantele nutritive in afara combinei frigorifice. Mai exact, cu toate ca temperaturile scazute incetinesc procesul de maturare a bananelor, in tot acest timp umezeala si intunericul frigiderului nu vor face altceva decat sa faciliteze putrezirea.

Mierea nu se strica
Mierea nu se strica, deci nu ai niciun motiv sa o tii la frigider. Aceasta rezista si cativa ani la temperatura camerei, cu conditia sa fie pastrata intr-un borcan inchis ermetic si ferit de lumina.

Cafeaua are gust alterat
Daca o tii la temperatura scazuta, in ambalajul ei, dar fara capac sau fara sa fie inschis ermetic, risti sa bei cafeaua cu un gust alterat. In plus, aceasta absoarbe si alte mirosuri din frigider. Pastreaz-o la temperatura camerei.

Ciocolata isi modifica structura moleculara
Atunci cand este pastrata la frigider, ciocolata prinde la suprafata o pojghita fina alba. Nu este mucegai, ci grasime care iese deasupra. Consumul ei nu prezinta niciun risc pentru sanatate, insa gustul este alterat, explica cei de la foodstory.

Citeste si Ce se intampla atunci cand mananci castraveti. O sa-i mai consumi de acum incolo?

Pepenii isi pierd calitatile antioxidante
Un pepene rece este foarte placut de mancat intr-o zi caniculara de vara, dar si mai bun este cand are gust bun. Pentru a pastra toata savoarea acestui fruct, este bine sa fie pastrat temperatura camerei. Astfel, isi pastreaza atat intreg gustul dulce cat si toate calitatile antioxidante.

Rosiile isi vor pierde din gust
Ideea ca rosiile vor avea o durata de viatta mai lunga si vor fi mai tari daca sunt puse in frigider este gresita. Nu numai ca vor fi mai moi si mai fainoase, dar isi vor pierde si din gust.
De asemenea nu pastrati in frigider uleiul de masline, menta, fructe precum kiwi, piersici, mango sau prune. Totodata, trebuie pastrat in camara untul de arahide, castravetii murati, ouale, conservele, citricele, castravetii, morcovii, ardeii, dulceata, condimentele dar si merele si perele.

Frigul poate modifica „structura” unui aliment, deteriorandu-i textura, consistenta si, prin urmare, gustul. Pentru a evita o serie de greseli, puteti sa apelati la un trcu extreme de simplu. Ganditi-va la o singura regula: alimentele care nu sunt pastrate la rece in supermarketuri nu ar trebui sa fie pastrate astfel nici acasa.

preluat de pe landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

frigider ceapa mucegaieste usturoiul bananele putrezesc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015872 (s)