News Flash:

Alba-ca-Zapada - prajitura traditionala de Craciun

22 Decembrie 2016
11633 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru foi:

  • faina cat cuprinde
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 2 oua
  • sare


Pentru crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 linguri rase zahar
  • 8 linguri rase faina
  • 200 g unt
  • zeama si coaja de la o lamaie


Mod de preparare:

Aluat:
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul, amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut potrivit de tare, atat
cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat e tava de mare, ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz)
Foile se coc pe dosul tavi presarate cu faina.

Crema:
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da in fiert (sa aveti dat focul foarte mic), adaugati toata compozitia de lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa fiarba. O lasati sa fiarba pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.

Lasati compozitia la racit, amestecand din cand in cand. Atunci cand se racoreste, puneti untul (lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic.
La urma se adaugati zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa preferinta.

Se asambleaza astfel: foaie crema foaie crema foaie.
Bagati tava cu prajitura intr-o punga de plastic si inchideti-o bine la gura. Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati in romburi si o pudrati cu zahar pudra.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019536 (s)