News Flash:

Ai mei se bat pe prajitura asta de cate ori o fac, atat de buna e! Va las si voua reteta - Prajitura cu capsuni si bezea

23 Mai 2017
3994 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
150 g zahar (daca va place mai dulce, puteti pune 200 g)
150 ml lapte
8 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
400 g faina
1 plic praf de copt
coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Optional:
2 albusuri
100 g zahar

Mod de preparare:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana acesta se topeste. Va rezulta o crema spumoasa. Adaugam uleiul si mixam timp de 3 minute.
Punem treptat faina amestecata cu praful de copt, alternam cu laptele si amestecam pana se incorporeaza. Puteti folosi mixerul pe viteza mica, nu este nevoie de lingura de lemn. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie.

Citeste si Cum sa faci ca sa se lege dulceata de capsuni

Turnam amestecul intr-o tava mare (cea de la aragaz, eu am folosit o tava 42x26) si deasupra punem fructele taiate bucatele. In cazul meu au fost capsuni, dar se pot pune orice fructe chiar si din compot.
Coacem 30-40 minute la foc mic, facem proba cu scobitoarea si daca este gata o scoatem

Punem deasupra cele 2 albusuri batute spuma cu zaharul.
Bagam la cuptor 2-3 minute pana se rumeneste bezeaua (atentie: nu va dezlipiti ochii de usa cuptorului, deoarece se rumeneste foarte repede).

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura fructe prajitura capsuni
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1839 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015268 (s)