Ingrediente:4 oua
150 g
zahar (daca va place mai dulce, puteti pune 200 g)
150 ml
lapte8 linguri ulei
1 plic zahar vanilat
400 g faina
1 plic
praf de coptcoaja rasa de la 1/2 de lamaie
Optional:2 albusuri
100 g zahar
Mod de preparare:
Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana acesta se topeste. Va rezulta o crema spumoasa. Adaugam uleiul si mixam timp de 3 minute.
Punem treptat faina amestecata cu praful de copt, alternam cu laptele si amestecam pana se incorporeaza. Puteti folosi mixerul pe viteza mica, nu este nevoie de lingura de lemn. La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie.
Citeste si Cum sa faci ca sa se lege dulceata de capsuniTurnam amestecul intr-o
tava mare (cea de la aragaz, eu am folosit o tava 42x26) si deasupra punem fructele taiate bucatele. In cazul meu au fost capsuni, dar se pot pune orice fructe chiar si din compot.
Coacem 30-40 minute la foc mic, facem
proba cu scobitoarea si daca este gata o scoatem
Punem deasupra cele 2 albusuri batute spuma cu zaharul.
Bagam la
cuptor 2-3 minute pana se rumeneste bezeaua (atentie: nu va dezlipiti ochii de usa cuptorului, deoarece se rumeneste foarte repede).
sursa:
hai sa gatim
Comentarii (0)