News Flash:

Ai mei din casa sunt innebuniti dupa reteta asta. Imi cer aproape zilnic sa le fac gogosi de post

31 Martie 2017
5719 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 g faina
25 g drojdie proaspata
50 ml apa calduta
50 g margarina topita
5 linguri zahar plus o lingurita
250 ml apa minerala
50 ml ulei
ulei pentru prajit
o lingurita sare

Citeste si Cum se fac gogosile pripite

Pentru servit:
zahar pudra
dulceata

Mod de preparare:

1. Se face intai maiaua pentru care cei 50 ml apa se incalzesc si in ea se desface drojdia cu sare si lingurita cu zahar. Se lasa sa lucreze 10 min.
2. Faina se pune pe planul de lucru, se face un gol la mijloc unde se pun maiaua si cele 5 linguri de zahar, margarina topita si apa minerala turnata pe masura ce se amesteca ingredientele.
3. Se framanta, se pune uleiul, se amesteca bine si se lasa la crescut o ora.
4. Se intinde aluatul, se taie cu gura unui pahar si se pun gogosile la prajit in baie de ulei. Se aduc la masa cu zahar pudra si dulceata, dupa gust.

Citeste si Gogosi fierbinti si pufoase in mai putin de 20 de minute? DA, te rog!!! Asa se fac, nu necesita dospit

Sfaturi utile
- Daca nu vrei ca uleiul sa patrunda in gogosi si sa devina prea grase, incinge-l bine inainte de a pune gogosile.
- Dupa ce le pui la prajit, potriveste focul la o temperatura mai mica. Daca e prea mare, se ard repede si raman crude in interior, iar daca e prea mic, absorb cantitati mari de ulei si nu mai ies la fel de pufoase.

sursa: retete practice
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

gogosi post retete gogosi aluat gogosi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019442 (s)