News Flash:

Ai manca banane tratate cu spray?

27 August 2012
4486 Vizualizari | 0 Comentarii
Chinezii au inventat un spray care va fi folosit pe banane pentru ca acestea sa nu mai putrezeasca. Sprayul va fi dedicat supermarketurilor si cultivatorilor de bananieri.

Substanta, derivata din exoschelete de creveti si crabi, impiedica bananele sa "respire" prin coaja lor, ucid bacteriile si previn fenomenul de putrezire, astfel ca aceste fructe pot ramane proaspete timp de doua saptamani, scrie Mediafax.

Bananele absorb oxigen si elimina dioxid de carbon, dar prin coaja, fapt care contribuie la putrezirea fructului. De obicei, bananele sunt transportate cand sunt verzi si coapte apoi in mediu umed, similar celui din natura. In timp ce se coc, ele produc etilen. Tinute intr-o punga, putrezesc mai repede, pentru ca nivelul de etilen creste. Aplicata pe coaja bananelor verzi, substanta, realizata din chitosan, prezent in crusta crabilor si crevetilor, incetineste coacerea acestora pastrandu-le prospetimea.

In supermarketuri, bananele se innegresc si devin moi in doua-trei zile. Din acest motiv, numai in Marea Britanie se arunca zilnic 1,6 milioane de banane.

Profesorul Xihong Li, de la Universitatea din Tianjin, autorul descoperirii, spune ca substanta, un asa numit hidrogel, un tip de material superabsorbant cu multe intrebuintari medicale si comerciale, este transparenta, insipida si total sigura pentru consumatori.

sursa: rtv
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chitosan crusta crabilor supermarketuri xihong li
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1530 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028926 (s)