News Flash:

Ai incerca vinul cu gust de meteorit?

26 Ianuarie 2012
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
Cabernet Sauvignon cosmic
Un britanic, astronom si vinificator, a inventat vinul cu infuzie de meteorit, informeaza Huffington Post. Desi suna ciudat, creatorul bauturii sustine ca a folosit un meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani, provenit de la un asteroid localizat între Marte si Jupiter.

Ian Hutcheon a creat un Cabernet Sauvignon cosmic, obtinut la propria crama din Cachapoal Valley, Chile. Britanicul a cules strugurii si i-a lasat la fermentat 25 de zile, apoi i-a supus fermentarii malolactice pentru un an, timp în care meteoritul a stat la "marinat" alaturi de vin. Ulterior, vinul rezultat a fost amestecat cu o sticla de Cabernet Sauvignon.

“Ideea din spatele inventarii vinului cosmic a fost de a permite tuturor oamenilor sa atinga ceva din spatiu. Când bei acest vin, bei de fapt elemente de la nasterea sistemului solar”, a declarat Ian Hutcheon.

Potrivit Discovery News, citat de Huffington Post, meteoritul a cazut pe Terra în urma cu aproximativ 6.000 de ani, în desertul Atacama. Vinul unic este disponibil doar în cadrul observatorului inventatorului, Centro Astronomico Tagua Tagua, însa Hutcheon planuieste sa-l exporte.

Desi este primul vin cu infuzie de meteorit, nu este singura bautura cosmica. În 2008, o companie australiana a lansat berea fabricata din ingrediente provenite din spatiu.

sursa: gandul.info
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ian hutcheon meteoritul desertul atacama
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023530 (s)