News Flash:

Ai bagat patrunjel si marar la congelator in pungi de plastic? Mare greseala. Iata de ce!

20 Decembrie 2016
2330 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cea mai simpla metoda de a pastra prospetimea verdeturilor peste iarna este congelarea. Iata cum pot fi pastrate in mod corect!

Iata cateva reguli:

Foloseste cutii de plastic, cu capac care se inchid bine.

Frunzele de patrunjelul, telina, marar si leusean pot fi pastrate perfect congelate, pana la 3-4 luni.

Verdeata pe care o congelezi trebuie sa fie foarte proaspata. Trebuie spalata bine sub jetul de apa si foarte bine scursa de apa. Foloseste eventual servete absorbante.

Taie verdeata marunt, sau dupa cum iti place sa o folosesti si indeas-o bine in cutii. O cutie buna de congelat este o cutie foarte plina, cu verdeturi tocate bine si uniform si foarte bine scurse de apa.

Daca raman apa pe frunze, cristalele de gheata vor strica calitatea frunzelor.

Scrie pe cutie ce se afla inauntru, pentru a nu umbla degeaba in cutii. Congelate, verdeturile nu miros (aroma revine cand sunt folosite), iar aburul format de diferentele de temperatura cand desfaci cutia altereaza vedeata congelata.

Pune pachetele cu frunza de telina taiata in bucati mari pentru supele de telina. Pot fi puse la fiert direct congelate si apoi puse in blender alaturi radacina de telina sau poate fi decongelata si taiata, pentru ca frunza de telina este mult mai rezistenta.

Pune si cetava legaturi de tarhon, pregatite la fel, numai bune pentru perisoarele cu tarhon sau alte mancaruri cu carne.

Poti pune in congelator si o cutiuta mica cu frunze proaspete de menta, pentru prajituri simandicoase, creme si ale delicatesuri.

Cand folosesti verdeturile congelate scoate cu o furculita o bucata si pune-o direct congelata in mancarea fierbinte la final.

Nu trebuie decongelate, ci este perfect daca le adaugi direct in mancare.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1712 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019650 (s)