News Flash:

Adjica „rece”, preparata fara fierbere. Un sos picant foarte delicios si proaspat

22 Mai 2018
3007 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ingrediente: 4 kg de rosii; 1.5 kg de ardei grasi; 3 ardei iuti; 200 g de usturoi; 200 ml de otet 9%; 2 linguri de sare.

MOD DE PREPARARE: Spalati si uscati rosiile, ardeii grasi si ardeii iuti. Taiati coditele ardeilor si NU le indepartati semintele. Curatati usturoiul. Dati toate aceste ingrediente prin masina de tocat carne. Adaugati otetul si sarea. Amestecati bine si lasati sosul obtinut sa se odihneasca pe parcursul unei ore. Iarasi amestecati-l si turnati-l in borcane curate si uscate. Pastrati adjica intr-un loc racoros.

Sucul de rosii si bulionul se pastreaza in acest fel pentru mai multe luni. Dupa ce desfaceti sticlele sau borcanele, puteti pastra restul, acoperit, in frigider, pentru cateva zile. Atentie sa nu va ardeti cand turnati sucul de rosii sau bulionul in sticlele fierbinti. Asezati sticlele sau borcanele intr-un vas atunci cand turnati lichidul fierbinte pentru a preveni accidentele cauzate de eventualele fisurari ale recipientelor.

Daca sucul de rosii/bulionul s-a racit, il puteti turna in sticle sau borcane reci si, ulterior, sa-l introduceti, timp de o ora, la cuptor, la foc mic spre mediu, intr-o cratita cu apa. Optional, puteti conserva in sucul de rosii ierburi aromate (patrunjel, telina, marar, leustean, tarhon etc) ale caror frunze, spalate si tocate, le adaugati in partea finala a prepararii. Daca nu aveti masina de separat cojile si semintele, fierbeti rosiile cu tot cu samburi si seminte si cateva cani de apa. Dupa ce sucul de rosii a fiert, treceti-l printr-o sita deasa. Cea mai concentrata forma a bulionului, pasta de tomate, se fierbe indelung, pentru a se ingrosa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1447 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013144 (s)