News Flash:

Adevarul despre untura de porc! O vei mai consuma?

30 Martie 2017
181156 Vizualizari | 0 Comentarii
Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigiderul romanilor, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.

Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.

Citeste si Biscuiti spritati de casa - Ii poti face pentru o aniversare, dar si cand vrei sa-i servesti cu o cafea fierbinte

Motive pentru care e bine sa consumi untura:
- dupa uleiul de masline, untura ocupa locul al doilea la capitolul grasmi monosaturate, considerate a fi cele mai sanatoate tipuri de grasimi saturate;
- principala grasime din untura, acidul oleic, asigura un nivel scazut de depresie;
- este bogata in vitamina D;
- regleaza productia de hormoni in organismul nostru si aduce echilibru la nivel tiroidian;
- grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la sani.
Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereste de problemele cu colesterolul.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

untura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1804 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026170 (s)