News Flash:

Adevarul despre ingredientele din iaurtul pentru copii

14 Iunie 2013
1781 Vizualizari | 0 Comentarii
Un castron cu iaurt cu topping deasupra poate fi imaginea unui mic dejun perfect pentru cel mic. Lista de ingrediente din unele iaurturi poate ascunde insa unele suprize neplacute, avertizeaza specialistii citati de Huffington Post.

Iaurtul este cu siguranta sanatos, spun nutritionistii. Ei recomanda alegera unui sortiment fara grasimi, eventual un iaurt grecesc bogat in proteine. În timp ce calciul din iaurt este un plus, sortimentele de iaurt cu fructe pot avea adaos mare de zahar.

Nutritionistii spun ca iaurtul poate fi consumat cu oua sau cu cereale bogate in fibre.

Unele sortimente de iaurturi pentru copii concepute pentru a fi luate in calatorie insa pot contine aditivi periculosi pentru sanatatea celor mici.

Huffington Post face o analiza a doua sortimente de iaurturi pentru copii si a ingredientelor continute:

Yoplait Go-gurt Burstin Berry

Un tub de 74 de grame contine 70 de calorii, 5 grame de grasime, 10 grame de zahar, 2 grame de proteine si 10% calciu. Lista numara 13 ingrediente printre care laptele degresat, zaharul, amidon modificat, gelatina nefalsificata, calciu fosfat, potasiu, carrageenan – un aditiv de stabilizare interzis de Organizatia Mondiala a Sanatatii, aroma naturala si artificiala, vitamina A, acetat si Vitamina D.

Stonyfield Organic Yogurt Tubes, Berry

Un tub de 56 de grame contine 60 de calorii, 1 gram de grasime, 9 grame de zahar, 2 grame de proteine, 10% calciu. Lista are 11 ingrediente, zahar macinat, amidon din tapioca, concentrat de morcov, suc de capsuni concentrat, guma, pectina, carrageenan, vitamina B3 si un mix compus din sase culturi de bacterii de iaurt.

Zaharul

Medicii recomanda consumul a 14-23 de grame de zahar pentru copii, insa cei mai multi consuma intre 61 si 93 de grame. Un studiu facut pe copiii cu vârste intre 4 si 8 ani arata ca 137 de grame zilnic este cantitatea de zahar pe care o ingurgiteaza.
O dieta bogata in zahar poate duce la diabet, crestere in greutate, rezistenta la insulina, hipertensiune si probleme cu inima.

Carrageenan

Este un aditiv prezent in multe iaurturi, dar mai ales in aceste tuburi pentru copii. Studiile referitoare la efectele folosirii acestui aditiv nu au fost concludente, dar suficient de convingatoare pentru ca Organizatia Mondiala a Sanatatii sa recomande scoaterea lui din mâncarea celor mici.

Studiile facute pe soarecii de laborator au aratat ca aditivul provoaca probleme gastrointestinale, inclusiv inflamatii ale colonului, care este un risc de cancer la colon. De asemenea, aditivul creste rezistenta la insulina.

Colorantii

Combinati cu benzoatul de sodiu provoaca hiperactivitatea la copii, arata unele studii ale specialistilor europeni contestate insa de colegii lor americani. Prezenta colorantilor este insa considerata un indicator al procesarii mancarii, deci fara beneficii pentru sanatate.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

huffington post zaharul carrageenan colorantii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025025 (s)