News Flash:

Adevarul despre cidru! Ce contine, de fapt, aceasta bautura?

14 Februarie 2019
689 Vizualizari | 0 Comentarii

Cidrul este o bautura cu un continut redus de alcool, acesta variind intre 3-8%, obtinut cu precadere prin fermentarea merelor sau a perelor, consumul acestei bauturi fiind larg raspandit in Marea Britanie si Franta.

Cidrul consumat cu moderatie aduce beneficii sanatatii, despre acesta considerandu-se ca poate fi un posibil tratament pentru problemele de stomac, bolile reumatice, dar si alte boli.

Acesta contine nutrienti si antioxidanti (un exemplu fiind querticina din coaja merelor), avand un numar redus de calorii, dar bogat in fibre. Flavonoidele din cidrul de mere poate reduce riscul aparitiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare.

De asemenea, cidrul consumat cu moderatie poate duce la reducerea riscului cancerului de tract digestiv, poate preveni dezvoltarea astmului sau altor boli pulmonare. In momentul in care este dorit consumul cidrului de mere pentru a scapa de tuse este indicat ca acestuia sa-i fie adaugat putina miere.

Desi ar trebui sa fie o bautura 100% naturala, obtinuta din fructe - mere, pere sau gutui - o buna parte din produsele existente in magazine sunt de fapt o combinatie de chimicale. Printre acestea se numara si E224 sau metabislufit de potasiu si siropul de glucoza).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alcool cidru cidru bautura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1647 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012978 (s)