News Flash:

Adevarul despre cafeaua fara cofeina. E mai rau decat iti imaginai pana acum

28 Iulie 2017
4112 Vizualizari | 0 Comentarii
Din ce in ce mai multe persoane aleg sa bea cafea decofeinizata, pentru a evita efectele cofeinei. Cu toate acestea, foarte putin dintre cei care consuma cafea decofeinizata stiu adevarul din spatele procesului care decofeinizeaza cafeaua.

Pentru a indeparta cofeina, marii producatori din industria alimentara apeleaza adesea la solventi chimici. Cafeaua este tratata cu tot felul de substante, iar la final boabele de cafea sunt de o calitate mult mai proasta decat niste boabe obisnuite, cu cofeina.

Tocmai de aceea, si afectiunile care deriva din consumul excesiv al cafelei decofeinizate sunt mult mai grave, decat cele pe care cafeaua obisnuita le-ar putea produce – de la insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, pana la anemii severe ori chiar probleme gastrointestinale, potrivit unica.ro.

Citeste si Greseli care iti trasforma cafeaua in otrava pentru organism

Otrava care sta in spatele cafelei decofeinizate se numeste acetat de etil, un lichid incolor pe care producatorii il mai folosesc si in adezivi, acetona, degresanti ori vopseluri.

Acetatul de etil poate avea un efect dezastruos asupra sanatatii umane, mai ales asupra celora care obisnuiesc sa bea mai mult de o cafea decofeinizata pe zi.

Singura solutie acceptabila, in acest caz, si recomandata de specialisti este consumul de cafea decofeinizata BIO. In cazul acesteia, metoda folosita pentru a decofeiniza boabele de cafea este una suta la suta naturala, fara riscuri pentru consumatori.

preluat de pe realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cafea decofeinizata consumatori
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016192 (s)