News Flash:

Aceasta prajitura o fac mereu cand am musafiri, pentru ca nu mai ramane nici o firimitura in farfurie. Pur si simplu, se topeste in gura! Iata reteta minune…

17 Ianuarie 2017
264754 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

Pentru compozitia de mere:

  • 4-5 mere
  • 20 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie sau esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara


Pentru blat:

  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt


Mod de preparare:

Incepeti prin a va ocupa mai intai de compozitia de mere.

Alegeti 4-5 mere de marime medie. Le spalati cu atentie, le decojiti, indepartati cotorul si semintele.
Daca dureaza mai mult pana cand toate merele vor fi curatate, pentru a nu se oxida si a nu se inchide la culoare, puteti stropi merele cu cateva picaturi de suc de lamaie (atentie insa, nu exagerati cu sucul de lamaie, merele vor deveni foarte acre).

Taiati merele in felii subtiri, de aproximativ 1 cm grosime.
Intr-o cratita de marime medie, puneti cantitatea de zahar la topit. Lasati la foc mic si urmariti cu atentie ca zaharul sa nu se arda, ci doar sa devina auriu. In acel moment adaugati cantitatea de apa si amestecati. Lasati 2-3 minute, apoi incorporati untul.
Dupa ce ati omogenizat compozitia de caramel, adaugati merele feliate si amestecati foarte usor pentru a fi imbracate de caramelul moale.
Adaugati scortisoara. Luati de pe foc si lasati deoparte sa se racoreasca
In timp ce merele se odihnesc linistite pe patul dulce de caramel, ne vom ocupa de prepararea blatului pufos. Luati cele 4 oua si separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile cu mixerul la viteza mare, pana cand acestea prind consistenta. Adaugati treptat zaharul pana cand veti obtine o bezea tare.
In vasul in care ati separat galbenusurile adaugati treptat uleiul si bateti cu un tel. Mare grija sa nu se taie compozitia.
Adaugati galbenusurile batute peste bezea. Folosind o spatula, incorporati usor amesecand cu grija de jos in sus.
Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati treptat peste compozitia de ou si incorporati cu grija, folosind spatula.

In tava in care urmeaza sa pregatiti prajitura, puneti compozitia de mere si caramel preparata anterior si lasata la racit. Asezati uniform merele, in forma de cerc. Pentru un plus de savoare, puteti adauga deasupra lor cateva picaturi de esenta de vanilie sau de esenta de rom, dupa preferinte.
Adaugati peste merele frumos asezate, compozitia de bezea si intindeti uniform.
Incingeti cuptorul. Introduceti tava si lasati la foc mic spre mediu, timp de 30-40 de minute. Prajitura este cea care va va da semnalul ca este gata sa fie scoasa din cuptor. Foarte simplu: mirosul ei va va cuceri. In acel moment, veti sti ca este gata (avand in vedere ca blatul este alcatuit in mare parte din bezea, nu neglijati timpul de preparare. Urmariti cu atentie pentru ca se va coace foarte repede si riscati sa se arda deasupra).

Scoateti tava din cuptor.
Aveti grija ca in momentul in care alegeti tava in care veti prepara prajitura cu mere, este indicat sa aveti un platou de cel putin aceeasi dimensiune. Acest lucru va va scuti de neplacerea de a nu putea scoate prajitura intreaga din tava. Spun asta pentru ca, in momentul in care ati scos tava si dupa ce aceasta s-a racorit putin, suprapuneti platoul peste tava si rasturnati.

sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mere prajitura caramel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021242 (s)