News Flash:

Aceasta bautura rosie este obligatorie pentru femeile de peste 40 de ani

16 Noiembrie 2018
1690 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproape toata lumea a consumat varza la un moment dat in viata noastra, fie ca este in vacanta, fie ca parte a unei diete zilnice. De aceea, probabil stiti ca pe langa varza alba exista varza rosie. Exista o diferenta intre varza alba si rosie, cunoscuta si sub numele de violet. Si aici nu este doar o diferenta de culoare. Astazi vom afla mai multe despre motivul pentru care varza rosie este preferabila fata de alb. Dr. Axe ne va prezenta cateva dintre beneficiile acestei legume populare, dar nemeritate, ignorata.

Varza rosie, de asemenea, cunoscuta sub numele de varza violet / violet, este o leguma crucifera care are gust atat brut cat si fiert. Deseori varza se consuma prime in salate, aburita, tocata sau fermentata. In toamna, gazdele adauga varza rosie “in culoare” la muraturi. In plus, fibrele si fibrele din varza rosie sunt cunoscute a fi insolubile. Aceasta proprietate previne constipatia, reduce riscul aparitiei bolilor diverticulare si poate ajuta la atenuarea simptomelor anumitor afectiuni gastro-intestinale.

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale varzei rosii?

1. Intareste sistemul imunitar
Varza rosie contine cantitati mari de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant important pentru a avea corpul un sistem imunitar puternic. Datorita continutului ridicat de vitamina C, varza rosie este o hrana antioxidanta valoroasa care lupta impotriva radicalilor liberi si intareste sistemul imunitar.

2. Combaterea inflamatiei si a artritei
Varza rosie contine fitonutrienti care pot ajuta la reducerea inflamatiei cronice. Compusul sulforaphane, gasit in varza rosie (si alte legume crucifere), este un ucigas puternic al inflamatiei care are loc intr-un singur motiv in corp.

3. Face oase sanatoase si reduce riscul de osteoporoza
Varza rosie este bogata in vitamina K. Vitamina K creste cantitatea de proteine ​​specifice necesare pentru mentinerea calciului oaselor. Acest lucru reduce riscul de osteoporoza.

4. Combaterea bolilor cronice
In timpul vietii normale, degenerarea celulara are loc indiferent de cat de sanatos traiti. Cu toate acestea, prin imbogatirea dietei cu alimente bogate in antioxidanti, va dati corpului cea mai buna sansa de a preveni si de a lupta impotriva unor boli cronice destul de grave. In timpul studiului de laborator efectuate in Auckland, Noua Zeelanda, cercetatorii au comparat potentialul antioxidant al sase legume bogate in antociani (pigmenti flavonoizi care dau plante nuanta gri, rosu sau violet). Varza rosie este printre cele patru legume care au activitate antioxidanta semnificativa.
Protejeaza cu succes organismul impotriva unui tip de deteriorare interna a ADN-ului care provoaca cancer de colon. Acest lucru sugereaza ca varza rosie poate fi un aliment pentru combaterea cancerului.

5. Incurajeaza munca colonului
Stim ca alimentele probiotice ofera o doza buna de bacterii bune necesare, de care au nevoie sistemele noastre digestive. Dar ce are de-a face cu varza rosie? Poate ca unii dintre voi au auzit despre kimchi. Kimchi este un aliment traditional fermentat disponibil in Coreea. De fapt, este una dintre cele mai populare alimente probiotice de legume din lume. Este facuta atat din varza alba fermentata, cat si rosie.

Stiinta si istoria varza rosie

Culoarea purpurii de varza rosie este un fapt datorita pigmentelor de antocianina pe care le contine. In functie de aciditatea solului in care creste, acest pigment poate sa arate rosu, purpuriu sau chiar albastru. In timp ce varza alba ofera multe beneficii pentru sanatate, culoarea varza rosie este ceea ce il face un castigator clar in competitia globala antioxidanta. Geneticienii de la Universitatea Cornell cred ca „cantitatea de antociani din varza rosie sunt in corelatie directa cu puterea antioxidanta totala pe care le are. Acest lucru sugereaza un potential beneficiu pentru sanatate din consumul frecvent de varza rosie. ”

Varza rosie contine aproximativ 85% din doza zilnica de vitamina C pe care organismul are nevoie, in timp ce varza alba ofera doar 47%. Vechii romani au tratat bolile pulmonare si bronsita acuta cu varza rosie. Astazi, varza rosie este inclusa in dieta pacientilor cu hipertensiune arteriala, deoarece aceasta legume reduce tensiunea arteriala.

Datorita continutului enorm de nutrienti, sucul de varza rosie este considerat o sursa valoroasa de frumusete si sanatate. Este deosebit de util acest suc pentru femei. Sa demonstrat ca consumul regulat de suc de varza rosie reduce riscul de cancer mamar la jumatate. Aceasta bautura indeparteaza de asemenea toxinele, accelereaza metabolismul, consolideaza unghiile si curata ficatul.

Dr. Josh Axe ofera o bautura usor de preparat, dar foarte folositoare facuta din varza rosie. Luati doar 300 de grame de varza, 1 mar verde, putina menta si busuioc. Se amesteca totul in blender pana cand se obtine un amestec neted. Beti 2 cani pe zi – 1 cana inainte de micul dejun si 1 cana inainte de pranz. Veti observa un efect pozitiv dupa primele 5 zile de la administrare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014441 (s)