News Flash:

ABC culinar

21 Iunie 2012
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
1. Bain-marie

- termen de origine franceza
- tehnica utilizata in cazul mancarurilor care se prind prea repede sau se ard, precum si pentru cele care trebuie reincalzite
- se pune apa calda intr-un vas, iar mancarea in alt vas si apoi in cel cu apa

2. Burritto

- mancare cu specific mexican
- intr-o foaie de tortilla se pun carne tocata, fasole, peste salata verde etc.
- citeste reteta de burritto

3. Cus-cus

- aliment din bucataria nord-africana
- mancarea nationala a Marocului
- consta in niste granule de grau dur acoperite cu foarte putina faina si puse la fiert in aburi
- in familiile traditionale din Maroc, in fiecare vineri se serveste cus-cus
- citeste o reteta de cus-cus

4. Lasagna

- in timpul Evului Mediu se pregatea cu un sos dulce si cremos, straturile de branza alternand cu cele de paste
- se pregatea initial doar in casele bogatasilor, intrucat una din conditiile pregatirii acestei mancaruri era dimensiunea mare a cuptorului
- citeste reteta de lasagna

5. Aditivi alimentari

- sinonimi cu denumirea de E-uri
- sunt utilizati pentru prelungirea duratei de valabilitate a produselor, pentru a da aroma, culoare etc.
- sunt impartiti in 25 de categorii: coloranti,. conservanti, emulgatori, antioxidanti, agenti, substante aromate, acidifianti etc.






Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bain-marie burritto cus-cus lasagna aditivi alimentari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033826 (s)