News Flash:

A pus o felie de mar in ciorba…Motivul? Este genial!!!

13 Februarie 2017
27295 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca esti curios ce se intampla atunci cand pui o felie de mar in ciorba, sau atunci cand pui o felie de paine in punga cu zahar, te invitam sa citesti articolul.

1. Coacerea rapida a fructelor crude
Pune fructele necoapte intr-o punga de hartie impreuna cu un mar ca sa le grabesti procesul de coacere. Merele emana etilena, care accelereaza coacerea fructelor.

2. Transformarea budincii in terci
Ca sa prepari o budinca mai cremoasa sau sa transformi budinca obisnuita in terci, inlocuieste la prepararea ei laptele sau apa cu frisca.

3. Verificarea prospetimii oualor
Pune ouale intr-un bol plin cu apa. Daca plutesc la suprafata, inseamna ca sunt vechi, daca se scufunda, inseamna ca sunt proaspete.

4. Recuperarea supelor si ciorbelor foarte sarate
Daca ai gresit si ai pus prea multa sare la supa sau ciorba, o poti salva punand-o din nou la foc timp de 10 minute impreuna cu cativa cartofi sau cateva felii de mere. Cartofii si merele vor absorbi sarea in exces.

5. Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor in produsele lactate
Atunci cand pui la frigider branza de burduf si smantana, intoarce recipientele cu susul in jos ca sa creezi un efect de vacuum. Astfel poti impiedica patrunderea bacteriilor in recipiente si astfel preveni stricarea lactatelor.

6. Mentinerea legumelor in stare proaspata
Pentru a prelungi perioada de pastrare a legumelor, inainte de a le baga la frigider asaza pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie ca acestea sa absoarba umiditatea. Umiditatea excesiva grabeste alterarea legumelor si fructelor.

7. Mentinerea prospetimii branzei
Freaca putin ulei sau unt peste branza ca sa previi uscarea si craparea acesteia.

8. Mentinerea prospetimii untului
Ca sa previi alterarea untului, pune-l intr-o punga de plastic cu fermoar inainte de a-l baga la frigider. Astfel ii poti prelungi durata de pastrare cu pana la 6 luni!

9. Impiedicarea intaririi si faramitarii zaharului brun
La fel, pune zaharul brun intr-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar, apoi baga-l la frigider. Astfel zaharul brun nu se va mai intari.

10. Reacidularea sampaniei!
Ca sa reacidulezi sampania „rasuflata”, adauga in sticla una sau doua stafide si in scurt timp isi va recapata efervescenta.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1755 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015820 (s)