Daca esti curios ce se intampla atunci cand pui o felie de mar in ciorba, sau atunci cand pui o felie de paine in punga cu zahar, te invitam sa citesti articolul.
1. Coacerea rapida a fructelor crudePune fructele necoapte intr-o punga de hartie impreuna cu un mar ca sa le grabesti procesul de coacere. Merele emana etilena, care accelereaza coacerea fructelor.
2. Transformarea budincii in terciCa sa prepari o budinca mai cremoasa sau sa transformi budinca obisnuita in terci, inlocuieste la prepararea ei laptele sau apa cu frisca.
3. Verificarea prospetimii oualorPune ouale intr-un bol plin cu apa. Daca plutesc la suprafata, inseamna ca sunt vechi, daca se scufunda, inseamna ca sunt proaspete.
4. Recuperarea supelor si ciorbelor foarte sarateDaca ai gresit si ai pus prea multa sare la supa sau ciorba, o poti salva punand-o din nou la foc timp de 10 minute impreuna cu cativa cartofi sau cateva felii de mere. Cartofii si merele vor absorbi sarea in exces.
5. Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor in produsele lactateAtunci cand pui la frigider branza de burduf si smantana, intoarce recipientele cu susul in jos ca sa creezi un efect de vacuum. Astfel poti impiedica patrunderea bacteriilor in recipiente si astfel preveni stricarea lactatelor.
6. Mentinerea legumelor in stare proaspataPentru a prelungi perioada de pastrare a legumelor, inainte de a le baga la frigider asaza pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie ca acestea sa absoarba umiditatea. Umiditatea excesiva grabeste alterarea legumelor si fructelor.
7. Mentinerea prospetimii branzeiFreaca putin ulei sau unt peste branza ca sa previi uscarea si craparea acesteia.
8. Mentinerea prospetimii untuluiCa sa previi alterarea untului, pune-l intr-o punga de plastic cu fermoar inainte de a-l baga la frigider. Astfel ii poti prelungi durata de pastrare cu pana la 6 luni!
9. Impiedicarea intaririi si faramitarii zaharului brunLa fel, pune zaharul brun intr-o punga cu fermoar impreuna cu o felie de paine sau de mar, apoi baga-l la frigider. Astfel zaharul brun nu se va mai intari.
10. Reacidularea sampaniei!Ca sa reacidulezi sampania „rasuflata”, adauga in sticla una sau doua stafide si in scurt timp isi va recapata efervescenta.
sursa:
sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)