News Flash:

A fost declarata cea mai buna prajitura din lume! Este foarte simplu de facut. VEZI AICI!

16 Ianuarie 2017
62217 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu ceva timp in urma, aceasta prajitura a fost votata prajitura nationala a Norvegiei, sub denumirea de verdens beste – cea mai buna din lume. Si dupa ce o veti face si o veti gusta, punem pariu ca veti fi de acord cu aceasta denumire.

Ingrediente:

1 pachet de unt moale + alte 3 linguri
210 g zahar tos (1 si 2/3 cesti)
185 g faina
1 lingurita praf de copt
80 ml lapte
5 oua mari (separate)
35 g migdale “feliate”
350 g smantana lichida
1 esenta de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la treapta mare, cu un grilaj pozitionat fix la mijloc. Pune intr-o tava care nu lipeste hartie pergament. Bate untul (deja aflat la temperatura camerei) cu 2/3 ceasca de zahar pentru aproximativ 3 minute pana obtii un rezultat usor si cremos. Adauga faina si praful de copt, amestecand totul bine la viteza mica a mixerului. Adauga si galbenusurile si laptele, amestecadn cu mixerul pana se omogenizeaza. Toarna aluatul obtinut in tava tapetata. Intr-un bol separat bate albusurile cu restul de zahar pana obtii o compozitie ca pentru bezea.

Intinde rezultatul peste aluatul din tava. Presara deasupra migdalele. Da la cuptor pentru 30-35 de minute – sau pana cand observi ca bezeaua de deasupra e usor copt si umflat. Lasa la racit. Transfera prajitura pe un fund de lemn. Cand s-a racit, intr-un vas mediu bate smantana pentru gatit cu esenta de vanilie, timp de 3-4 minute. Taie prajitura pe jumatate, transversal, cu un cutit zimtat. Pune una dintre jumatati pe o tava de servit, acopera cu frisca si pune si cealalta jumatate deasupra – cu bezeaua in sus.
Lasa prajitura la frigder 1 ora inainte de servit.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura norvegia prajitura buna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1587 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023482 (s)