News Flash:

9 sandvisuri renumite din Europa

29 Aprilie 2013
1898 Vizualizari | 0 Comentarii
In orice tara a lumii sandvisul are aceeasi reteta: doua felii de paine (bagheta, chifla sau alta varinta a produsului de brutarie) si un mijloc cu carne sau legume si sosuri. Fiecare tara isi pune, insa, amprenta locala pentru a iesi in evidenta cu sandvisuri emblematice pe care sa le tii mine.

9 sandvisuri emblematice pe care sa le incerci in Europa

Daca s-ar face un sandvis “made in Romania”, probabil ca ar contine in el si un mic, cea mai indragita gustare a romanului. Dar la fel de usor am adoptat si hot dogul, hamburgerul si alte mancaruri de strada aduse pe alte meleaguri.

Daca la noi nu am gasit un sandvis cu emblema tricolora, alte tari isi pun la rang inalt creatiile culinare bune de infulecat la orice ora fara sa stai neaparat la masa. Daca pleci in vacanta prin Europa, iata ce ar trebui sa cauti sa incerci din bucataria strazii cu arome locale.

Franta: Croque Madame
Frata e tara baghetelor, croissantelor si, in general, a produselor de patiserie cu un gust divin. Croque-madame inseamna felii de paine prajita pe grill cu sunca si branza si un topping din ou ochi. C'est magnifique!

Turcia: Doner Kebab
Este mai cunoscut pe strazile Berlinului, decat pe cele de la Istanbul, adus de comunitatea turca din Germania. Doner Kebeb ramane, insa, o creatie orientala. Intr-o lipie pufoasa sunt prinse carnuri de pe rotisor alaturi de frunze de salata verde, rosii si sos.

Portugalia: Francesinha
Un sandvis plin de savoare, aproape inecat in branzeturi topite pe care iti va fi greu sa il mananci fara o farfurie. Este umplut cu sunca, carnati sau carne la cuptor, acoperit cu rosie si un sos cu bere, dupa o reteta tinuta la secret in bucatariile portugheze.

Olanda: Broodje Kroket
Aceasta gustare seamana cu un sandvids intr-un alt sandvis. Se spune ca un olandez consuma in jur de 29 de Broodje Kroket pe an. Crocheta din mijloc este umpluta cu un sos si prajita bine, apoi asezata intr-o chifla pufoasa.

Belgia: Mitraillette
Se spune ca aici e patria cartofilor prajiti. Asa ca sandvisul lor national are cartofii prajiti pe lista ingredientelor principale, alaturi de carne. Numele este derivat de la baguette - bagheta pufoasa in care este facut sandvisul.

Italia: Panini
Sandvisul emblema al Italiei a cucerit intreaga lume incepand din anii ’70, cand a inceput sa fie vandut in barurile din Milano. De atunci feliile de paine care cuprind la mijloc sunca fina si cascaval, presate cu un grill incanta pe toata lumea. Le gasesti in zeci de variante si combinatii acum la toate chioscurile si tonetele din penisnula.

Serbia: Pljeskavica
In Banat e la fel de cunoscuta ca in tara vecina. Este ruda din Balcani a hamburgerului occidental facut cu un amestec de carne tocata de porc si vita si e servit fie pe farfurie, fie in pita (paine).

Polonia: Zapiekanka
Seamana mai mult cu pizza decat cu un sandvis dar este impresionant prin marime. O Zapiekanka este o bagheta taiata in jumatate pe lungime cu un topping de branzeturi si alte bunatati.

Austria: Bosna
Un sandvis cu influente germane si izbitor de asemanator cu hot dogul american. Este facut cu bratwurst, rondele de ceapa si mustar.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

croque madame doner kebab francesinha broodje kroket mitraillette
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025583 (s)