News Flash:

8 tipuri de otet care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

29 Aprilie 2013
1418 Vizualizari | 0 Comentarii
 E timpul sa iti largesti orizonturile si sa descoperi si alte sortimente in afara otetului balsamic. Cu ajutorul unui otet bine ales poti da savoare si gusturi neobisnuite mancarurilor.

Inainte sa pleci la cumparaturi uite ce sortimente noi ai putea sa pui in cos, ce arome au si la ce ai putea sa le folosesti.

Otet balsamic: este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de otet folosit in multe dintre bucatariile lumii. Il poti pune in dressinguri, sosuri, marinade, reductii sau direct peste salate, peste fructe de mare sau carnuri. Este facut din struguri albi si imbatranit timp de mai multi ani. Are un gust intre dulce si sarat si se potriveste de minune langa branzeturi.
Otet din vin: Este facut din diverse sortimente de vinuri rosii sau albe. Il poti adauga peste legume sotate si salate, in marinade pentru carne. Cateva picaturi de otet de vin pot sa schimbe gustul amar al legumelor precum varza alba sau varza de Bruxelles sau sa scoata aromele fructate din garniturile “salsa”.
Otet din sampanie: este un otet special dat fiind ingredientul principal din care este preparat a carui aciditate o pastreaza. Este potrivit in salate cu fructe, marinade pentru pui si sosuri dulci.
Otet de mere: gustul sau placut, putin acru si fructat il face perfect in dressinguri si marinade pentru carnuri de pasare.
Otet de Sherry: are o aciditate mai mica, o culoare inchisa, un gust complex si arome placute de curmale. Este ideal in vinegrete, supe si sosuri.
Otet de orez: este un ingredient esential al bucatariei japoneze adoptat si de alte bucatarii asiatice pentru a scoate in evidenta aromele si gustul preparatelor. Asa ca poti stropi cu el diverse salate, legumele la wok sau il poti adauga in sosuri pentru un gust usor dulce.
Otet de malt: este popular in Marea Britanie unde e servit cu “fish and chips”. Este obtinut prin fermentarea orzului si are o aciditate medie. Foarte des este folosit in murarea diverselor alimente, mai ales ceapa.
Otet infuzat cu ierburi: in multe magazine ai sa gasesti variante de otet cu ierburi aromatice, cum sunt tarhon, oregano, busuioc, marar, salvie sau cimbru la care sunt adaugate usturoi, arome fructate si chiar flori comestibile (otetul de trandafiri). Il poti pregati chiar si acasa folosind un otet de buna calitate si ierburi aromatice proaspete. Este placut in salate, in sosuri sau cu fripturi.


sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

otet balsamic salsa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 35 queries | Mysql time :0.032778 (s)