News Flash:

8 retete bine de tinut minte

29 Martie 2012
2167 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6549 RON (+0.0008)
USD: 4.0128 RON (+0.0096)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Intr-o lume care abunda de site-uri si bloguri cu retete, multi nu se mai obosesc sa tina minte vreuna. Dau fuga la computer, o cautare si gata: retetele dorite apar una cate una. Mii se sfaturi, mii de ingrediente, poate pe unele nici nu le ai in casa. Daca esti novice intr-ale bucatariei, e cazul sa fii atent, iar daca esti specialist deja, e timpul sa-ti testezi cunostintele. Iata 8 retete pe care trebuie neaparat sa le stii pe de rost, fara ingredinte, fara masuratori.

Somon la cuptor

Pestele te poate pacali si cand il cumperi si cand il prepari. Ca sa fii sigur ca faci totul ca la carte si nu ai surpriza ca n-ai pregatit suficient pestele, pune toate ingredintele in tava de copt apoi acoper-o cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 15 minute. Sugestie: somon, rosii si sos pesto. Citeste reteta Somon la cuptor.

Pui la cuptor

Pentru a obtine crusta aurie si usor crocanta a puiului bagat la cuptor nu trebuie decat sa desprindeti putin pielea si sa puneti cateva cubulete de unt intre piele si carne. Apoi il ungi cu ulei si cu toate ierburile aromate care iti plac. Il dai la cuptor si gata. Iata o reteta de pui la cuptor cu legume.

Friptura la gratar

Veti spune iar: “Toata lumea stie sa faca friptura la gratar!”. Oare? Daca friptura ta are zone negre inseamna ca nu stii. Orice zona neagra pe carne inseamna o friptura distrusa, proteine alterate pe care n-ar trebui sa le mai consumi pentru ca iti pot face rau. Friptura trebuie sa aiba culoare maronie, asemanatoare caramelului.

Dressing pentru salate

E foarte simplu: o lingura de otet, o lingura de mustar Dijon, trei linguri de ulei. Orice adaugi in plus – ceapa, usturoi, albus sau galbenus crud – creezi deja propria reteta.

Oua ochiuri

Toti veti zice “Dar eu stiu sa faca oua ochiuri!”. Sa vedem, chiar stiti? Stiti de exemplu sa le faceti moi si zemoase sau va ies tot timpul mai tari. Secretul este sa le faceti la foc mare. Vezi aici Ochiuri cu sos picant.

Legume

Fie ca le inabusi, fie ca le calesti, fie ca le dai la cuptor, fie ca le faci tocanita, legumele sunt bune oricum. Nu trebuie sa faci o filosofie din a le gati.

Supa de pui cu taitei


Supa de pui cu taitei este indicata la primul semn de raceala. Face bine corpului, face bine sufletului. Putina telina, ceapa si morcovi, carne si taitei si gata, supa e delicioasa, fara prea multa bataie de cap.

Spaghete

Ideale pentru situatiile in care ai musafiri neanuntati. De aceea trebuie sa ai tot timpul in casa spaghetti, ulei, usturoi si lamaie. Poti face un sos delicios doar din aceste ingrediente. Fara prea mare bataie de cap.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cuptor somon rosii sos pesto crusta aurie unt ulei friptura carne otet
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1794 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034008 (s)