News Flash:

8 feluri de mancare reinventate

24 Septembrie 2014
2066 Vizualizari | 0 Comentarii
Da, este delicioasa si toata lumea o iubeste. Desi a fost inventata de italienii saraci, este gustoasa, savuroasa si foarte hranitoare. Iata 8 feluri traditionale si regiunea din care provin, dar 8 feluri inventate de imigrantii italieni in America.

Painea cu usturoi. Se poate face si cu ceapa. De obicei se pune ulei si se freaca un catel de usturoi. Se pare ca nu a fost inventata in Italia, ci in America anilor 1940 de catre imigrantii italieni.
Felul traditional: bruschete
Daca nu vrei sa mirosi, incearca bruchete cu rosii. Desi feliile de paine prajita se dau si ele cu ulei si usturoi, se pun deasupra rosii proaspete, taiate cubulete.
 
Spaghetti cu chiftele. In memoriile sale, un sicilian pe nume Niccolo de Attrociocchi scria ca in timp ce manca intr-un restaurant italienesc din New York, la inceputul secolului 20, a gasit doua specialitati americane foarte gustoase. Una dintre acestea? Spaghetti cu chiftele.
Felul traditional: chiftelute in sos de rosii
Acest fel de mancare este din sudul Romei.
Chiftelutele italienesti sunt mai mici decat cele normale. Si nu se amesteca cu paste, ci doar cu rosii.

Fettuccine Alfredo
Iti plac macaroanele cu branza si crezi ca este un fel traditional italienesc? Nu e chiar asa. In Italia nu prea se obisnuieste sa se puna smantana pe paste.
Felul traditional: branza cu piper
Acest fel roman de paste e simplu – branza si ardei. Pastele se amesteca cu branza pecorino, piper, ulei de masline.

Pui cu paste
Nici chiftelele cu paste nu sunt un fel italienesc si nici puiul cu paste nu este. Felul traditional: peste cu paste. Niciodata nu se serveste intreg, ci fasiute. Felul in care sunt preparate, variaza de la o regiune a Italiei la alta. Dar este o specialitate din zona Siciliei, acolo unde se prinde mult peste spada.

Homar fra diavolo
Acest fel a fost inventat la inceputul secolului 20, la New York. Un sos greu de rosii si ardei iuti, fructe de mare si paste, toate intr-o farfurie...
Felul traditional: pasta all’arrabbiata
Pastele cu fructe de mare si rosii sunt specifice sudului Italiei, adica Siciliei. Dar aici nu sunt nici condimentate si nici grele.

Pui sau vitel cu parmezan
Aceasta este tot o invetie a imigrantilor italinei. In Italia nu vei intalni asa ceva.
Felul traditional: vinete cu parmezan. Acelasi concept, doar ca sunt legume in loc de carne.
Originea – Sicilia.

Penne alla vodka
Nici acest fel nu il vei putea intalni in italia, caci nu este de acolo.
Felul traditional: orice altceva. In Italia nu se pune bautura in mancare. Daca vrei sa te ametesti, incearca bautura separat.

Cheesecake. Este un desert de luat la pachet in toate restaurantele italienesti.
Felul traditional: Cassata siciliana
Branza ricotta dulce e comuna oraselor Napoli si Sicilia. Acolo se umplu cannoli sau alte tipuri de paste.

sursa: euforia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinar trucuri bucatarie retete italiene bruschete paste
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026245 (s)