News Flash:

8 alimente consumate des care iti pot cauza moartea - FOTO

14 August 2013
7637 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuperci otravitoare
Le cumperi din piata sau magazin, le gatesti, apoi le mananci. Stiai, insa, ca unele dintre ele mai cunoscute ingrediente din frigiderul tau pot fi intr-atat de nocive, incat sa te omoare? Iata 8 dintre acestea?

1. Ciuperci. In padurile de la noi din tara sunt o multime de ciuperci otravitoare. Unele sunt atat de daunatoare, incat omoara un adult. Din pacate, o parte pot fi cu greu deosebite de ciupercile comestibile. De aceea se recomanda cumpararea lor de la persoane autorizate.

2. Rubarba contine acid oxalic, un compus chimic pe care il gasesti in produsele pentru curatarea metalului. Daca mananci frunzele, simti repede o senzatie de arsura in gura si in gat, apoi senzatie de voma, durere de stomac, intri in convulsie si mori.

3. Peste balon. Contine tetrodotoxina, o toxina mortala, mai puternica decat cianida de pana la 1.200 de ori. Otrava dintr-un singur peste e suficienta pentru a omori 30 de oameni. Deocamdata nu exista nici un antidot. Si totusi, japonezii il mananca. Ba mai mult, se organizeaza cursuri speciale pentru a invata cum se gateste un asemenea peste.

4. Fasole lima. Pot sa contina un nivel ridicat de cianida. De aceea, trebuie sa fie gatite foarte bine. Atentie! Pentru ca otrava sa fie eliminata sub forma de aburi, este esential sa nu acoperi oala. Apoi, inainte de a pregati salata cu ele, spre exemplu, scurge-le bine de apa.

5. Seminte de planta ricin. Uleiul din acestea vindeca diverse afectiuni, dar ele nu trebuie consumate sub nici o forma! Daca le inghiti, ingerezi automat ricina, una dintre cele mai puternice otrave cunoscute de omenire. 1-2 boabe de fasole pot sa cauzeze decesul!

6. Cartofi si rosii. Contin solanina, un acid care poate sa provoace salivare excesiva, puls redus, diaree, probleme cu circulatia sangelui si cu respiratia.

7. Migdalele contin cianida, dupa cum ii spune celebrul Sherlok Holmes partenerului sau, dr. Watson. Nu te ingrijora prea tare, insa. E vorba nu de migdalele pe care le cumperi din supermarket, ci de cele amare. 20 de migdale amare pot sa omoare un om.

8. Tapioca are cianida. In schimb, daca e pusa la macerat, iar apoi uscata cum trebuie, este inofensiva. Intrucat in Africa, foamea este la ea acasa, locuitorii mananca inclusiv radacina de tapioca, si nu chiar gatita ca la carte. Acesta e motivul pentru care multi dintre ei sufera de anumite afectiuni cronice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

fasole_Lima
ciuperci ciuperci otravitoare rubarba acid oxalic peste balon cianida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1807 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031283 (s)