News Flash:

7 retete moldovenesti

26 Iunie 2012
3683 Vizualizari | 0 Comentarii
1. Bors moldovenesc cu carne de gaina

2. Ciorba de varza acra, cu ciolan

3. Chisca moldoveneasca

4. Tochitura ca in Moldova

5. Pui cu smantana

6. Fasole cu carnati

7. Placinte poale-n brau

Ingrediente:

1 kg de faina
3 oua
un praf de sare
2 cubulete de drojdie
zahar
apa
coaja de lamaie
unt

Pentru umplutura:

900 g branza de vaca
100 g stafide
rom
zahar
5 oua

Mod de preparare:

La un kg faina am folosit 3 oua batute cu un praf de sare,2 cubulete drojdie frecate cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,un pumn de zahar,coaja rasa a unei lamai. Am framantat aluatul cu apa calduta pana a ajuns la o consistenta potrivita, nici tare, nici moale, aluatul nu se lipea si era foarte elastic. In acest moment am topit 1/2 cub unt si am framantat din nou aluatul cu unt, pana ce s-a incorporat complet.

Umplutura:

Am mixat totul si gata. Cand aluatul a crescut, l-am impartit in mingii de marimea unui mar, pe care le-am intins intr-un cerc. Am pus cate 2 linguri de umplutura pe fiecare cerc si am adunat colturile ca pe niste falduri sau pliuri ale unei rochii. Am pus placintele intr-o tava si le-am uns cu ou batut cu lapte. Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase, moi, parfumate...savuroase...si cat se poate de gustoase!



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina oua sare drojdie zahar apa unt stafide rom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1891 viz    0 com
4054 viz    0 com
1980 viz    0 com
2368 viz    0 com
3334 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2005 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033413 (s)