News Flash:

5 ustensile de gatit care ne imbolnavesc!

17 Aprilie 2013
2147 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi, este considerata cel mai curat loc din casa, in bucatarie se ascund o multime de bacterii care iti pun sanatatea in pericol.

Locul in care gatiti, spalati, curatati, taiati, mancati este un adapost excelent pentru dezvoltarea germenilor.
Iata care sunt cele mai murdare lucruri din bucatarie:

 - Cutiile de conserve: daca vedeti o conserva care pare gata sa explodeze, aruncati-o imediat. Astfel de recipiente cu alimente pot contine bacteria Clostridium botulinum care provoaca botulism si care prin orice contact sau inhalare poate fi mortala.

- Buretele de vase: bacteriile se pot acumula in buretele de vase daca nu avem grija sa il stoarcem si a il lasam la uscat. Pentru ca un burete este de 200.000 de ori mai murdar decat un colac de toaleta, este bine sa il clatim si apoi sa il punem in cuptorul cu microunde pentru 5-7 secunde, cu scopul de a distruge bacteriile.

- Frigiderul: bacteriile nu se sperie de temperaturile joase din frigider si se dezvolta in voie chiar si acolo unde credeti ca este mai multa curatenie decat intr-o farmacie. Rafturile si sertarele din frigider aduna bacterii de pe ambalajele alimentelor, dar si direct de pe alimente. Este indicat sa stergeti imediat locul in care ceva a curs sau a cazut din ambalaj. De asemenea, este indicat sa dezinfectati manerul frigiderului.
Vara, este recomandat sa dezinfectati si garnitura care inchide etans frigiderul, intrucat aici se poate dezvolta mucegaiul

- Suportul pentru cutite: bacteriile pot locui in crapaturile lemnului.  Puneti o lingura de clor in trei litri de apa pentru a curata lemnul de bacterii. Nu uitati sa clatiti apoi suportul cu apa din abundenta.

- Tocatorul pe care obisnuitii sa taiati legume, carne sau alte ingrediente folosite in prepararea mancarurilor este un hotel de lux pentru bacterii si germeni, de aceea trebuie sa il curatati foarte bine dupa fiecare utilizare.
Simpla trecere a buretelui de vase peste tocator sub jetul de apa nu este suficienta, ba dimpotriva. Frecarea buretelui de tocator nu face altceva decat sa amestece bacteriile de pe cele doua obiecte.
Daca tocatorul este vechi si are taieturi adanci, este cazul sa cumparati unul nou. Adanciturile permit bacteriilor sa se adaposteasca si sa fie greu de indepartat. Desi in general in bucatarie se folosesc tocatoare de lemn, este foarte indicat sa va orientati catre unul de sticla, pe care bacteriile nu se pot ascunde.

sursa: doctorulzilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bucatarie conserva frigiderul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021315 (s)