News Flash:

5 trucuri de la bucatari profesionisti

17 Mai 2013
2234 Vizualizari | 0 Comentarii
 Te-ai gandit de ce mancarea la restaurant arata mereu foarte bine, iar atunci cand incerci sa o faci acasa, arata complet diferit? Asta se intampla pentru ca exista cateva trucuri la care chefii apeleaza ca sa te impresioneze.

1. Cum sa faci ca mancarea sa arate bine
Unul din cele mai importante trucuri la care apeleaza marii bucatari este acesta: pun mancare in cantitati mici pe platouri mari - automat, aceasta va parea mai gustoasa si mai apetisanta. Mai ales daca asezi ingredientele in straturi.

2. Cum accentuezi orice fel de mancare
Adaugi un strop de aciditate. Mai exact, putina zeama de lamaie. Aceasta elibereaza aromele si face mancarea sa fie mult mai buna.

3. Cand presari sarea
Momentul este foarte important. Daca presari sare pe legume inainte sa le pui in tigaie, aceasta le absoarbe sucurile naturale. Cel mai bine este sa le sarezi la sfarsit.

4. Retetele nu trebuie urmate cu sfintenie
Nici macar retetele lor. Chefii experimentati schimba foarte des ingredientele, in functie de stare sau de ce au la indemana. Asa ca, e foarte important sa gusti mereu ce gatesti si sa mai improvizezi.

5. Un fir de verdeata schimba aspectul farfuriei
Daca vrei ca orice mancare de-a ta sa para speciala, presara niste verdeata sau niste condimente inainte sa o servesti. Acestea creeaza un contrast frumos si dau o nota aromata preparatului.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1835 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025302 (s)