News Flash:

5 trucuri ca sa gatesti pe racoare

28 Iulie 2014
841 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand afara e cod galben de canicula nu inseamna ca trebuie sa renunti sa mananci. Bucataria nu iti face, insa, cu ochiul pentru ca stii ca orice foc deschis la aragaz va creste temperatura in casa cu cateva grade. Exista, insa, solutii.

Daca nu intotdeauna ai timp si bani sa dai fuga la un restaurant cu aer conditionat, asta nu inseamna ca trebuie sa te pregatesti de sauna sau sa iti pui sortul peste costumul de baie ca sa intri in bucatarie. Tot ce iti trebuie sunt cateva solutii ingenioase ca sa reduci la maxim folosirea aragazului.

1. Fii organizat!

Daca vrei sa scapi de caldura naucitoare de la amiaza dublata de cea pe care o produce aragazul nu mai gati la pranz. Sau, cel putin, nu mai lasa totul pentru ultima ora inaintea mesei. Pregateste de dimineata aproape tot si lasa pentru ultimul minut lucrurile esentiale. Daca e musai sa bagi la cuptor pregateste carnea, sosul si alte etape ale retetei la primele ore cand atmosfera are cateva grade in minus.

2. Fara surse de foc

Pe timpul verii e bine sa renunti la aragaz, dar sa-l inlocuiesti cu altceva care nu incinge atat de mult aerul. Plita cu inductie este o solutie recomandabila. Iar pe langa ea monteaza-ti si o hota care sa traga toti aburii calzi de la oale si sa ii dea afara. Orice ai face nu vei gasi si un inlocuitor pentru cuptor, care este si cea mai mare sursa de caldura. Asa ca, pana se mai racoreste afara renunta la retele pregatite la cuptor.

3. Ingrediente tocate marunt

Daca reteta nu impune anumite dimensiuni si daca doar pregatesti legume fierte sau o supa poti taia ingredientele in dimensiuni cat mai mici. Astfel se vor fierbe/ patrunde mai usor si mai repede, iar timpul cat va trebui sa tii focul deschis se reduce.

4. Gateste fara sa amesteci in oale

Asta nu inseamna ca trebuie sa uiti de oala pe foc si sa strici felul de mancare. Alege, insa, alte varinate care nu presupun sa stai langa aragaz tot timpul. Un slow cooker sau un aparat de gatit la aburi pot fi o solutie, iar in cazuri de urgenta, chiar daca nu esti adeptul lui, poti folosi si cuptorul cu micorunde sa incalzesti sau sa fierbi.

5. Daca e vara, stai afara!

Fara sa vrem am facut si o rima, dar daca privesti serios propunera noastra ai sa vezi ca avem dreptate. Pana la urma e mai usor de suportat caldura la gratar cu prietenii. Poti sa incerci o multime de peparate delicioase care se pregatesc perfect pe carbuni incinsi.

Ultimul sfat ar fi sa te reorientezi si sa descoperi retetele care se pot gati fara foc sau sa incerci feluri de mancare foarte picante, care se spune ca taie din focul caniculei.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi culinare sfaturi gatit retete vara retete racoroase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1698 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020812 (s)