News Flash:

5 sfaturi ca sa alegi cel mai dulce pepene rosu

13 Iulie 2017
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
Pepenele rosu, conoscut si ca lubenita in unele zone, este cel mai cautat fruct in sezonul estival. Cu toate acestea, putin stiu cum sa aleaga un pepene bine copt si gustos. Invata cum sa alegi un pepene delicios daca nu vrei sa te trezesti acasa cu un pepene necopt sau, din contra, cu unul vested!
Tot ce trebuie sa faci este sa fii atent la 5 detalii simple:

1. Verifica in detaliu coaja acestuia. Aceasta trebuie sa fie intacta (fara crapaturi) si lucioasa. Nu alege niciodata un pepene care avea deja dop facut, deoarece riscul de a se strica rapid este foarte mare.

2. Asigura-te ca are o pata galbena. Pata galbena se formeaza in locul in care pepenele sta sprijinit pe sol. Daca aceasta are insa culoarea alb-verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a se coace.

Citeste si Pepene murat - harbuz pus pe iarna


3. Bate usor cu degetele in coaja pepenelui. Daca suna a gol inseamna ca pepenele nu este bun.

4. Verifica-i si codita! Aceasta trebuie sa fie inca verde. Acesta fiind semn ca pepenele este proaspat cules. Codita uscata sau lipsa acesteia semnifica faptul ca pepenele este cules de foarte mult timp.

5. Asigura-te ca pepenele nu are coaja moale, deoarece acesta este semn ca este putred.

sursa: acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

pepene necopt
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022778 (s)