News Flash:

5 retete simple de maioneza de post - Cum prepari un sos cremos in Postul Pastelui

19 Martie 2018
1896 Vizualizari | 0 Comentarii

Ti s-a facut pofta de salata de cruditati cu maioneza sau de salata de beauf, insa tii post? Poti inlocui clasica maioneza, din ou, cu una de post. Iata cinci retete simple, gustoase si rapide, pe care le poti prepara acasa!

1. Maioneza din pufuleti
Pune o jumatate de punga de pufuleti intr-o sita si trece-i pe sub jetul de apa rece astfel incat toti pufuletii sa se inmoaie. Lasa-i apoi la scurs timp decateva minute si apoi pune-i in vazul pentru mixer. Adauga peste acestia o lingura de mustar si mixeaza totul foarte bine Adauga uleiul treptat, amestecand foarte bine, iar la final poti adauga putina zeama de lamaie pentru a da un gust acrisor maionezei.

2. Maioneza din usturoi
Curata 5-6 catei de usturoi de coaja (sau mai multi, in funtie de cata maioneza doresti sa prepari), spala-i bine si usuca-i cu ajutorul unui prosop de bucatarie de unica folosinta. Da usturoii prin razatoarea mica sau prin aparatul special de pisat usturoi, apoi adauga-i intr-un mojar 8impreuna cu un praf de sare si continua sa-i pisezi pana obtii o crema. Adauga-i apoi in castronul pentru mixer si mixeaza la viteza mare, adaugand treptat cate putin ulei. Spre final se poate adauga si cate putina zeama de lamaie.

3. Maioneza din din cartofi si telina
Pune la fiert un cartof mare, curatat de coaja si o capatana de telina potrivita ca dimensiune. Cans s-au fier se scot din oala si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Paseaza-le foarte bine si mixeaza-le apoi, adaugand treptat ulei si cate putina zeama de lamaie, la fel cum procedezi si in cazul maionezei clasice. La final se poate adauga putin mustar, pentru a da gust maionezei de post.

4. Maioneza din mustar
Intr-un castron pentru mixer adauga trei linguri de mustar, o lingurita de zahar si o lingurita de otet. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena, apoi adauga cate putin ulei pana obtii cantitatea dorita.

5. Maioneza din lapte de soia
Adauga intr-un blender 150 ml lapte de soia 300 ml ulei, o lingurita mustar si o lingurita zeama de lamaie. Mixeaza totul la viteza maxima pana obtii o compozitie groasa, asemeni maionezei obisnuite. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012462 (s)