News Flash:

5 modalitati de a gati peste

22 Ianuarie 2013
2178 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca intri in categoria celor care s-au plictisit de aceleasi retete de peste prajit sau pe gratar, iti propunem noi metode usoare sa-l gatesti rapid si gustos.
 
Ceviche. Daca esti fan sushi, atunci iti va placea si acest fel de mancare cu peste crud. Nu ai nevoie de foc sau cuptor ca sa-l gatesti. Doar acidul din sucul de lime si lamaie va fi suficient pentru a marina carnea de peste. Este un aperitiv apreciat in America de Sud. Ii gasesti reteta aici.
 
En papillote. Pare ceva complicat, insa nu te lasa inselat de numele frantuzesc. De fapt, inseamna sa coci pestele la cuptor, infasurat bine in hartie de copt pentru a crea un efect de “gatit la aburi” care sa infuzeze carnea de peste cu ierburile pe care le adaugi. Nu e nevoie nici de marinarea carnii si nici nu se va arde.
 
Copt la foc iute. Sau, dupa caz, intr-un cuptor foarte incins. Nu e nevoie decat de sare si piper si 15 minute in cuptor, pana cand suprafata pestelui devine opaca. In loc de sos, fa o salsa proaspata cu rosii si fructe exotice.
 
Un peste intreg la aburi. In steamer, daca ai, sau in cuptor sub o folie de aluminu vei fragezi complet orice tip de peste. Poti adauga langa el ceapa, morcovi, ardei. Ai grija sa nu prelungesti prea tare timpul de gatire, daca nu vrei sa obtii un piure din carne de peste.
 
Peste prajit la cuptor. E cea mai buna varianta in locul pestelui in tigaie! Tavaleste fileuri de peste prin faina amestecata cu ou, apoi prin fulgi de porumb sau pesmet si coace-le in cuptor pana cand devin crocante.
 
sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceviche aperitiv apreciat en papillote steamer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026162 (s)