News Flash:

5 legume ideal de mancat primavara

11 Aprilie 2013
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Primavara se lasa asteptata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne intram in ritm. Pentru multa energie si pofta de viata, avem la incemana cateva alimente perfecte pentru aceasta perioada a anului.

Huffington Post a facut lista superalimentelor lunii aprilie. Nu ne mai ramane decat sa le cautam si sa le introducem in alimentatia de zi cu zi.

1. Rubarba. Este o planta originara din Asia, care a inceput sa prinda din ce in ce mai mult teren si in Europa, datorita proprietatilor sale impresionante. Contine catehina, un antioxidant important ce se gaseste si in ceaiul verde, ciocolata si vinul rosu. In plus, este o sursa foarte buna de vitamina C si C, potasiu si calciu. Este excelenta si pentru persoanele care sufera de afectiuni digestive. Incearca budinca de mere cu rubarba si migdale.

2. Rucola. Este excelenta pentru continutul de vitamina A si C si contine 16% din doza zilnica recomandata de calciu. Introdu-o in dieta si ii vei simti beneficiile din plin. Pregateste o delicioasa salata cu rucola, mar si fenicul.

3. Sparanghel. Este slab in calorii si plin de nutrienti: vitamina A, C, fier, potasiu si proteine. S-a dovedit stiintific ca lupta impotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv sa nu-l consumi in aceasta perioada. Mananca lasagna cu sparanghel.

4. Ceapa. Impreuna cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejeaza impotriva multor boli serioase. Continutul bogat in bioflavonoide si sulf are efecte impotriva cancerului, iar quercetina lupta cu respiratia urat mirositoare. Prepara un sos din ceapa si rosii.

5. Spanac. Spanacul este o planta pe care ai face bine sa nu o ocolesti primavara. Nutrientii pe care ii contine nu pot fi adunati usor din alte legume sau fructe. De la calciu pana la vitaminele A si C, acid folic si luteina, spanacul are o gama larga de substante bune de care ar fi pacat sa nu profiti acum cat il gasesti proaspat in piata. Prepara canelloni cu spanac si branza.

Pentru ca are atat de multi nutrienti spanacul este un ajutor important pentru pastrarea imunitatii organismului, pentru lupta cu diverse tipuri de cancer si pentru imbunatatirea sistemului cardio-vascular. Spanacul contine flavonoizi care neutralizeaza radicalii liberi si previn aparitia cancerului de colon sau ovarian.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1959 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030811 (s)