News Flash:

5 idei pentru un mic dejun delicios de post

14 Aprilie 2014
2694 Vizualizari | 0 Comentarii
Suntem obisnuiti ca dimineata sa mancam omleta, oua fierte, paine cu unt, branzeturi, iaurturi (mezelurile nu sunt de mentionat, pentru ca sunt deja istorie… sau nu?!?). Insa, in perioada postului, obiceiurile alimentare trebuie schimbate. Acum este momentul sa combinam corect alimentele, sa fim inventivi si sa adaugam mereu ingredientul minune numit dragoste… Astfel, perioada de post va fi una de purificare, atat fizica, cat si spirituala.

5 idei pentru un mic dejun delicios de post simplu, rapid, sanatos si delicios:

- Salata de ghebe/ciuperci Pleurotus cu marar: ciupercile se spala foarte bine, se pun la oparit in apa fiarta cu sare si otet, se tin pe foc cateva minute. Se scurg si se mai spala o data. Se pun intr-un castron, se adauga ulei de masline extravirgin (sau de dovleac, susan, struguri, etc.), otet (balsamic, fara coloranti si conservanti), sare marina, marar proaspat tocat.

- Pate de linte (cu sau fara avocado) cu salata de andive: Lintea trebuie pusa in apa cam cu o ora inainte de a fi pregatita, dupa care se fierbe maxim 15 minute si se trece in blender. Se adauga ulei de masline extravirgin, putina ceapa (doar pentru gust), zeama de lamaie, sare marina, piper, verdeata (in functie de preferinte). Ca sa iasa mai cremos se poate adauga o jumatate de avocado bine copt. Pentru salata de andive procedam astfel: se curata frunzele exterioare vestede, dupa care se spala si se pregatesc folosind vinegrete pe baza de ulei de masline extravirgin, suc de lamaie proaspat stors, sare de mare, piper macinat. Andivele stimuleaza activitatea ficatului/digestia si sistemul imunitar, contin antioxidanti cu proprietati anticanceroase si regleaza energia corpului.

- Hummus (pasta de naut) cu tahini: nautul se lasa in apa timp de 2-3 ore, apoi se trece in apa fiarta, unde se lasa din nou cam 20 de minute, dupa care se scurge si se pune in robotul de bucatarie. Se combina cu ulei de masline (sau alte tipuri de ulei presat la rece), putin usturoi, piper proaspat macinat, sare de mare bruta, apa, ardei rosu, zeama de lamaie si verdeata proaspata (marar, patrunjel). Se poate adauga tahini (pasta de susan), ceea ce va face pateul mai cremos si ii va oferi un gust aparte.

- Guacamole sau pasta de avocado: se piseaza cu furculita un avocado bine copt, se amesteca cu putina sare marina, piper, suc de lamaie, marar si foarte putina ceapa verde (o codita, doar pentru a-i da gust). Se adauga o rosie mica taiata cubulete si, dupa preferinte, ardei sau praf de chilli. Se pot adauga seminte de in, dovleac sau susan, macinate. Se poate servi cu salata de baby spinach.

- Lapte vegetal (de migdale, quinoa, ovaz, orez, cocos etc) cu fulgi de ovaz. Atunci cand cumparati lapte vegetal, cititi cu atentie eticheta pentru a va asigura ca nu contine aditivi alimentari (ex: guma xantan, guar sau gellan). Daca se poate, alegeti variantele bio. Se pune laptele vegetal peste fulgii de ovaz (laptele se poate incalzi putin), se adauga scortisoara, fulgi de nuca de cocos, stafide, nuci, alune, seminte, goji, migdale etc.

sursa: doctormenci
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4546 viz    0 com
1483 viz    0 com
2407 viz    0 com
2316 viz    0 com
1835 viz    0 com
1302 viz    0 com
2181 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1671 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016117 (s)