News Flash:

4 sfaturi pentru un tort ca la carte

23 Septembrie 2014
1962 Vizualizari | 0 Comentarii
Ai pus ochii pe o reteta de tort si te-ai hotarat sa o pui in practica, dar dupa ce ai inceput sa o prepari, ti-ai dat seama ca ceva nu este in regula? Nu intra in panica si nu te grabi sa arunci totul la cos! Exista cateva trucuri care pot repara aproape orice reteta de tort si care reusesc sa ii ofere gustul senzational si aspectul fermecator pe care oricine le asteapta de la un astfel de tort!

1. Insiropeaza intotdeauna blatul
Daca nu vrei ca blatul tortului sa aiba aspectul uscat si gustul inecacios, insiropeaza-l de fiecare data, chiar daca in reteta ta nu se precizeaza acest pas. Nu intotdeauna cremele din retete reusesc sa inmoaie suficient blatul, de aceea, este bine sa ai un plan de rezerva. Incearca siropuri aromate cu vanilie, rom sau sampanie ori lichioruri savuroase din fructe.

2. Acopera-l cu nuci, fulgi de cocos sau bomboane
Daca nu reusesti sa intinzi perfect glazura pe tort, pentru a capata aspectul fin si rafinat pe care il vezi in reviste, nu te impacienta. Scapa din incurcatura acoperind glazura imperfecta cu cacao, nuci, fulgi de cocos sau alte toppinguri gustoase care ii pot oferi o "fata" atractiva si eleganta. In acest fel, scapi de grija urmelor inestetice lasate de glazura sau frisca.

Gateste un tort de ananas

3. Adauga straturi generoase de fructe
Daca ai constatat ca nu ai o crema interesanta cu care sa umpli blatul ori simti ca gustul acesteia este cam "sarac" in arome, atunci apeleaza intotdeauna la un truc vechi, dar de mare succes, care va oferi un plus de savoare desertului: fructele strecurate printre feliile de blat si crema.

4. Imbraca-l in martipan
Daca vrei sa oferi tortului tau un aspect cu adevarat extravagant si sa-ti impresionezi invitatii, mergi intotdeauna pe mana martipanului. Modeleaza pasta cu ajutorul fainii sau zaharului pudra, intinde-o cu sucitorul, apoi aplic-o usor pe suprafata tortului, avand grija sa nu patrunda aerul. Chiar daca se formeaza bule de aer, nu te impacienta. Apeleaza la un ac sau o scobitoare, pentru a gauri bula si a scoate aerul, apoi modeleaza din nou suprafata. Decoreaza-l cu cateva floricele sau alte figurine din martipan colorat (nuantat cu ajutorul colorantului alimentar) si vei obtine decorul de revista pe care-l doresti.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

torturi retete culinare prajituri sfaturi bucatarie trucuri bucatarie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1713 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025449 (s)