News Flash:

4 legume albe pentru meniul tau de iarna

15 Februarie 2019
941 Vizualizari | 0 Comentarii

Ai auzit de dieta pe culori? Cateva alimente albe nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau de iarna. Uite ce beneficii au ele pentru sanatate si de ce trebuie sa le consumi cat mai des.

Telina
Cruda sau  preparata la aburi, telina contine mult fier si mai bine de 70% din doza zilnica recomandata de vitamina K, esentiala pentru sanatatea oaselor.

Usturoiul
Un mic antibiotic natural, cu efect antiviral si antifungic, usturoiul este recomandat pentru si prevenirea bolilor cardiovasculare si blocheaza cresterea celulelor canceroase, conform unui studiu realizat pe 40.000 femei.

Conopida
Bun antioxidant, conopida este foarte bogata in vitamina C ( o cana de conopida acopera 68% din necesarul zilnic) si reduce riscul de boli cardivasculare. Buchetelele de conopida sunt bogate si in colina, pe care creierul o proceseaza si o transforma intr-o enzima care ajuta la buna functionare a memoriei.

Pastarnacul
O cana cu piure de pastrarnac iti acopera 30% din necesarul zilnic de vitamina C si mai mult de 20% din necesarul de magneziu. In plus, pastrarnacul contine multe fibre, care confera senzatia de satietate pentru mai multa vreme si te ajuta sa previi constipatia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dieta iarna legume albe dieta alba
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019642 (s)