News Flash:

13 secrete despre pandispan

23 Iunie 2014
7534 Vizualizari | 0 Comentarii
Afla cum se prepara pandispanul perfect, pas cu pas. Reteta e simpla, dar trebuie atentie la detalii.

- La mixer. Important la pandispan este felul in care se amesteca ingredientele cu mixerul: mai intai, se amesteca 1 minut la viteza medie, apoi 1-2 minute la viteza mare, pana devin spuma. Zaharul nu trebuie sa scartaie, iar compozitia trebuie sa fie aproape alba.
- Aluatul se netezeste in forma, lovind usor forma de cateva ori de masa. Pentru torturi se ridica putin aluatul la margini.
- Pentru tort se recomanda sa coaceti blatul dinainte si sa-l taiati si umpleti abia a doua zi.
- Daca bateti ouale de mana, trebuie sa despartiti galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si se adauga la sfarsit in compozitie, amestecand cu telul.
- Folositi faina alba. Daca folositi faina integrala, pandispanul nu va mai fi la fel de afanat. La fiecare 30 g faina integrala, se adauga cate 1 lingura apa.

Prepara un pandispan in sos de lamaie.

- Faina se cerne mereu direct peste compozitie.
- Praf de copt: daca nu este mentionat in reteta si daca preparati aluatul de pandispan conform retetei de baza, foarte repede, fara a amesteca prea mult, si-l introduceti imediat la cuptor, nu este nevoie de praf de copt.
- Se umezeste si se tapeteaza cu hartie de copt numai fundul formei. Marginile nu se tapeteaza cu hartie si nici nu se ung cu grasime, altfel scade aluatul.
- Aluatul se introduce in cuptorul incins in prealabil, pentru ca timpul de coacere sa fie cat mai scurt, iar acesta sa nu se usuce.

Gateste Pandispan cu visine.

- Compozitia trebuie introdusa imediat la cuptor, ca sa nu iasa aerul pe care-l contine.
- In prima parte a coacerii, nu se deschide usa cuptorului.
- Preferabil, coaceti-l fara ventilator, deoarece curentul de aer risca sa usuce compozitia.
- Nu dati la cuptor doua tavi deodata, deoarece timpul de coacere se prelungeste si prajitura iese mai uscata.

sursa: ush
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pandispan compozitie pandispan retete usoare retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1702 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022457 (s)