News Flash:

13 boli care pot fi prevenite daca mananci sfecla rosie

12 Ianuarie 2018
1354 Vizualizari | 0 Comentarii

Sfecla rosie este o sursa excelenta de nutrienti diversi, precum betaina, nitriti, sodiu, flavonoide, clor, calciu, iod, magneziu, zinc si vitaminele A, B6 si C. Este un antioxidant puternic si nu contine grasimi. In plus, aceasta leguma este bogata si in glicina, luteina, zeaxantina, carotenoide, potasiu si acid folic.

Datorita continutului sau de clor, sfecla rosie poate reduce simptomele alergiei. In plus, mentine starea de sanatate a vezicii biliare si a rinichilor. Aceasta leguma poate trata problemele de somn, diabetul, imunitatea slaba, hipertensiunea, anemia si ateroscleroza.

13 afectiuni ce pot fi prevenite prin consumul de sfecla rosie – beneficii pentru sanatate

1. Vindeca anemia si deficitul de fier. Aceasta leguma este o sursa excelenta de fier si poate trata deficienta de fier si anemia. Mai mult, creeaza celule rosii in sange.

2. Imbunatateste fluxul sanguin. Datorita continutului ridicat de nitrati, sfecla are capacitatea de a imbunatati fluxul sanguin in creier. De fapt, schimbarea in oxid nitric stimuleaza fluxul sanguin.

3. Reduce tensiunea arteriala. Sfecla este plina de nitrati care pot crea cantitati mai mari de oxid nitric in sange si pot scadea tensiunea arteriala.

4. Sanatate si stare de spirit mai buna. Sfecla contine betaina si triptofan, compusi care pot imbunatati sanatatea mintala. Betaina vindeca depresia, in timp ce triptofanul calmeaza mintea.

5. Detoxifierea ficatului. Datorita continutului ei de betaina, sfecla poate mentine sanatatea ficatului.

6. Tratamentul si prevenirea cancerului. Sucul de sfecla rosie pastreaza starea de sanatate a celulelor. Da celulelor betaceanin care este pigment rosu. Mai mult, distruge tumorile si celulele canceroase.

7. Previne malformatiile congenitale. Sfecla contine din plin acid folic si cantitati mari de folat. Prin urmare, femeile insarcinate sunt sfatuite sa consume sfecla moderat.

8. Muschi sanatosi. Sucul de sfecla poate imbunatati semnificativ puterea musculaturii. Este stiut stiintific ca sucul de sfecla poate accelera procesul de recuperare a muschilor si reduce durerea musculara.

9. Elimina inflamatia. Sfecla are proprietati antioxidante puternice si poate pastra sanatatea sistemului imunitar si elimina inflamatia.

10. Tratamentul constipatiei. Sucul de sfecla poate stimula metabolismul si poate stimula digestia.

11. Sindrom pre-menstrual si menopauza. Sfecla are fier care poate stimula productia de globule rosii. Prin urmare, sucul de sfecla este excelent pentru tratarea simptomelor menopauzei si sindromului pre-menstrual.

12. Imbunatateste starea pielii. Sfecla contine folat care are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire. Iti pastreaza pielea neteda si sanatoasa si impiedica acneea. In plus, elimina ridurile si petele.

13. Imbunatateste sanatatea creierului si previne dementa. Sucul de sfecla este bogat in nitrati care dau mai multa rezistenta si cresc capacitatea creierului de a lupta impotriva dementei cu 16%, imbunatatind astfel sanatatea creierului.

Efectele secundare ale sucului de sfecla rosie:

  • Consumati sfecla rosie in mod moderat, deoarece acestea contin oxalati, care in cantitati mari pot incetini absorbtia calciului. Acest lucru poate duce la pietre la rinichi.
  • Datorita pigmentilor sfeclei, este posibil sa apara culoarea inchisa a scaunului.
  • Consumul excesiv de sfecla rosie poate schimba culoarea urinei, facand-o roza. Cu toate acestea, acest lucru este normal!

preluat de pe sfatnaturist

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nitriti flavonoide zeaxantina carotenoide cid folic ateroscleroza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016965 (s)