News Flash:

10 sfaturi practice din bucatarie

22 Martie 2012
3096 Vizualizari | 0 Comentarii
Chiftele
1. Pielita de pe ficat se ia mai usor daca punem ficateii in apa fierbinte aproximativ un minut.

2. Daca ai fiert legumele si ti se pare ca au prea multa apa, presara peste ele niste sare si lasa-le asa in jur de un sfert de ora. Apoi preseaza-le putin, vor elimina garantat surplusul de apa.

3. Pentru intarirea spumei de albus, adauga putina sare in ea atunci cand o bati.

4. E mai bine sa reincalzim mancarea la vas cu aburi decat la foc, pentru a nu se pierde substantele nutritive.

5. Pesmetul din chiftelute poate fi inlocuit cu nuci sau alune macinate, amestecate cu faina.

6. Daca s-a intamplat sa vi se taie maioneza, luati putin din ea intr-o cana, amestecati cu lapte, iar apoi puneti inapoi si adaugati cateva picaturi de otet.

7. Ca sa nu se mai prinda branza de razatoare atunci cand o razuim, ungem cu putin ulei ustensila.

8. Bananele nu se vor mai innegri daca le stropim cu putina zeama de lamaie si presaram peste ele zahar pudra.

9. Bicarbonatul de amoniu sau de sodiu intotdeauna trebuie stins pentru a nu mai avea acel miros neplacut. Se foloseste otet sau zeama de lamaie.

10. Este mai bine sa fierbem cartofii in apa clocotita sau la aburi, intrucat apare rece are mai mult oxigen, iar vitamina C se distruge mai repede.



Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Bicarbonat_de_sodiu
apa fierbinte apa sare chiftelute nuci alune faina maioneza lapte otet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1809 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034184 (s)