News Flash:

10 secrete ale bucatariei pe care nu le-ai mai vazut niciodata

14 Iunie 2019
2843 Vizualizari | 0 Comentarii

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pregatesti masa si sa ai o bucatarie mai curata si mai organizata. La unele dintre ele poate ca nici nu te-ai fi gandit:

1. Cum sa indepartezi rapid semintele legumelor
Pentru a indeparta rapid semintele, foloseste o lingurita de inghetata. Marginile ascutite scot usor semintele afara si te mai pot ajuta si la taierea legumelor in felii subtiri pentru salata.

2. Cum sa indepartezi grasimea in din mancarea gatita
Foloseste cateva cuburi de gheata si un prosop de hartie. Inveleste gheata in prosop si sterge varful mancarii. Gheata va actiona ca un magnet si va atrage grasime, ce va ingheta pe servetel.

3. Foloseste folia de plastic ca un bucatar profesionist
Ca sa nu se mai rupa sau sa nu se mai lipeasca asa mult si sa te enervezi, pastreaz-o in frigider.

4. Decojeste citricele usor
E prea chinuitor sa cureti portocale sau lamai? Nu vrei sa-ti strici manichiura? Baga-le la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde si va fi mult mai usor sa le cureti de coaja.

5. Cum sa tai ceapa fara sa plangi
Pune cepele in frigider pentru 30 de minute inainte sa le tai – dar numai daca planuiesti sa le gatesti, pentru ca nu vor fi la del de crocante.

6. Cum sa pastrezi verdeturile
Ingheta-le intr-o tavita pentru gheata. Folosind apa sau ulei de masline. Astfel isi vor pastra vitaminele.

7. Cum sa cureti o tigaie ruginita
Ca sa nu mai rugineasca, evita sa o speli cu lichid de vase obisnuit. Foloseste sare de masa. Te va scapa si de mirosurile persistente de mirodenii.

8. Cum sa scapi de mirosurile neplacute de pe maini
Pentru a elimina mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini, foloseste sare de masa ori lamaie. Freaca-ti mainile cu ele si clateste-te cu apa.

9. Cum sa cureti blaturile de lemn
Pentru a indeparta mirosurile si resturile de mancare, freaca blatul cu sare grosiera si lasa-l 10-15 minute. Apoi sterge cu jumatate de lamaie si usuca.

10. Cum sa faci oua ochiuri perfect
Sparge ouale in tigaie in mod normal, dar in loc de ulei, pune apa in tigaie si pune capacul. Vei obtine oua de o consistenta perfecta.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

trucuri culinare sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012543 (s)