News Flash:

10 fructe exotice de care nu ai auzit pana acum - FOTO

6 Noiembrie 2013
3673 Vizualizari | 0 Comentarii
Aguaje
Lumea e plina de fructe exotice si ciudate de care nu ai auzit niciodata. Multe din ele insa isi croiesc drumul spre magazinele din intreaga lume, asa ca nu strica sa le cunosti.

Castravete african cu coarne
Cunoscut si sub numele de pepenele cu coarne, pepenele jeleu, melano, pikano sau kiwano, este o specie anuală din specia castravetelui ?i a pepenului.  Este un fruct cu contraste vibrante. Gustul este undeva intre castravete si zucchini si este bogat in vitamina C si fibre. Este originar din Africa, dar a fost exportat si se cultiva in Noua Zeelanda, Australia si Chile. (foto main)

Durian
Se mai numeste fructul regilor sau “cel mai urat mirositor aliment din lume”. Durian creste in copacii cu acelasi nume in toata Asia de Sud, cu toate ca este originar din zona Indoneziei, Malaieziei si Bruneiului.

Durian are o forma rotunda, usor neregulata, acoperita cu spini. Numele lui provine chiar de la formula “duri malay”, care inseamna spin. Spre deosebire de exterior, pasta acestui aliment este carnoasa, are nuante de galben spre portocaliu si un gust dulce, apreciat de localnici si de turistii deschisi catre nou.

Ackee
Provine din Africa de vest, insa a fost importat si cultivat in Jamaica, motiv pentru care este considerat fructul specific al acestei tari. Se mai gaseste si in Haiti si Cuba si este incorporat in bucataria caraibiana.

Rambutan
Provine din Malaezia si, in ciuda aspectului exterior bizar, este fruct foarte moale si dulce, asemanantor cu litchi. Gustul seamana cu cel al strugurilor. Poate fi inclus in salate exotice si cocktailuri. Se gaseste in Asia, Australia si tarile din America Centrala.

Physalis
In Romania, se cunoaste sub numele de "lampion chinezesc" sau "floarea lampion". Fructele ei, asemanatoase cireselor, sunt acoperite cu un invelis portocaliu aprins. Acestea au o aciditate revigoranta si un gust acrisor precum cea a rosiilor, motiv pentru care se foloseste in foarte multe feluri (un exemplu simplu - paste cu sos de Physalis). Se cultiva in America de Sud.

Jabuticaba
Este un pom din America de Sud ale carui fructe cresc direct pe trunchi. Acestea sunt ca niste struguri, motiv pentru care sunt si folosite pentru vin. De altfel, vinurile si lichiorurile de Jabuticaba sunt chiar populare.

Miraclefruit
Sunt niste fructe de padure care, atunci cand sunt ingerate, modifica gustul alimentelor acre, substituindu-l cu gustul dulce. Acest efect se datoreaza miraculinului, utilizat in scop comercial ca substituent pentru zahar. Provine din Africa de vest.

Aguaje
Este un superaliment consumat in jungla Amazoniana, care prinde din ce in ce mai multa popularitate peste tot in lume. Ca si acai, care a ajuns cunoscut si apreciat pentru proprietatile sale, fructul aguaje este o sursa excelenta de vitamina A si C, iar pulpa este folosita pentru tratarea arsurilor. Daca este fermentat, face un vin exotic delicios. Se spune ca datorita acestui fruct sud-americanele sunt mai voluptoase si au posterioare de invidiat. Aguaje contine fitoestrogeni, adica estrogeni produsi de natura, care accentueaza trasaturile feminine si mentin sanatatea parului, a unghiilor si a pielii.

Jackfruit
Este fructul national din Bangladesh si a fost cultiva in India in urma cu 6.000 de ani. Carnea untoasa este plina de fibre. Ajunge sa aiba dimensiunea unui pepene.

Monstera deliciosa
Se mai numeste planta urgan si este nativa din padurile tropicale din America Centrala. Este foarte rara si . Fructul arata ciudat si ii ia un an sa se coaca, iar daca este consumat crud este toxic.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Castravete_african_cu_coarne
durian monstera deliciosa aguaje miraclefruit jabuticaba ackee
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1712 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029291 (s)