News Flash:

10 cuvinte frantuzesti folosite in restaurante

10 Septembrie 2013
2389 Vizualizari | 0 Comentarii
Gastronomie, gurmand, haute cuisine, connoisseur - vocabularul nostru este plin de termeni din limba franceza. Dincolo de termenii acceptati de DEX insa, exista si unii care nu se traduc si pe care ii vedem mereu in meniurile restaurantelor franceze.

1. A la carte
Meniul a la carte este cel in care toate preparatele din meniu sunt prezentate separat, iar clientul are posibilitatea sa-si creeze singur meniul. Pretul final se obtine prin adunarea preturilor tuturor preparatelor comandate.

2. A la
Inseamna "in stilul". De exemplu, un preparat a la russe este un preparat gatit in stil rusesc.

3. En croute: orice preparat en croute este imbracat in aluat, care este ca o crusta.

4. En papillote: mancarea este impachetata, gatita si uneori servita in hartie de copt. Invata si tu sa gatesti en papillote.

5. Fines herbes: mix de ierburi - patrunjel, tarhon, arpagic, tocate foarte marunt.

6. Aperitif: cocktail, bautura servita inainte de cina.

7. Amuse-bouche: snack, o gustare de 2-3 imbucaturi.

8. Entrée: un antreu/starter

9. Etoffe: umplut.

10. Au gratin: termenul se refera la orice este ras si pus deasupra unui preparat. De cele mai multe ori presupune branza rasa deasupra mancarurilor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gastronomie haute cuisine connoisseur a la en croute en papillote
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025723 (s)